Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Voňavé thajské kari
  • 700 g krůtích/kuřecích prsou
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g thajské kari pasty
  • 1 střední cibule
  • 1 sladká červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • sůl dle chuti 
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • jasmínová rýže 
  • černý sezam a jarní cibulka na zdobení
  • Kasoori methi (volitelné)

Voňavé thajské kari

Není třeba vyrážet do dalekého Thajska, abyste si smlsli na voňavém thajském kari. Se skladnou a lehce přenositelnou indukční plotýnkou Catler IH 4010 si ho uvaříte třeba na chatě. 

Ve větším hrnci na oleji osmažíme najemno nasekanou cibulku. Když zesklovatí, přidáme kari pastu a necháme ji za stálého míchání rozvonět. Po cca minutě přidáme kousky masa a zesílíme plamen. Když se maso zatáhne, zalijeme nejdříve kokosovým mlékem a pak vývarem. Opačné pořadí má tendenci prskat. Přidáme kostičky papriky. Přivedeme k varu a bez poklice necháme 15 minut probublávat na nižším výkonu.
V mezičase si dáme vařit jasmínovou rýži dle instrukcí výrobce. V malém množství vody rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Cílem není zahustit, ale pouze zvýšit viskozitu omáčky. Kdo má rád míchání kultur, může přidat Kasoori methi (řecké seno, pískavice) a získá trochu indický nádech. Servírujeme s rýží a zdobíme sezamem a jarní cibulkou na tenké proužky.

Dobrou chuť.