Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 700 g krůtích/kuřecích prsou
- 400 ml kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 50 g thajské kari pasty
- 1 střední cibule
- 1 sladká červená paprika
- 2 lžíce oleje
- sůl dle chuti
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- jasmínová rýže
- černý sezam a jarní cibulka na zdobení
- Kasoori methi (volitelné)
Voňavé thajské kari
Není třeba vyrážet do dalekého Thajska, abyste si smlsli na voňavém thajském kari. Se skladnou a lehce přenositelnou indukční plotýnkou Catler IH 4010 si ho uvaříte třeba na chatě.
Ve větším hrnci na oleji osmažíme najemno nasekanou cibulku. Když zesklovatí, přidáme kari pastu a necháme ji za stálého míchání rozvonět. Po cca minutě přidáme kousky masa a zesílíme plamen. Když se maso zatáhne, zalijeme nejdříve kokosovým mlékem a pak vývarem. Opačné pořadí má tendenci prskat. Přidáme kostičky papriky. Přivedeme k varu a bez poklice necháme 15 minut probublávat na nižším výkonu.
V mezičase si dáme vařit jasmínovou rýži dle instrukcí výrobce. V malém množství vody rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Cílem není zahustit, ale pouze zvýšit viskozitu omáčky. Kdo má rád míchání kultur, může přidat Kasoori methi (řecké seno, pískavice) a získá trochu indický nádech. Servírujeme s rýží a zdobíme sezamem a jarní cibulkou na tenké proužky.
Dobrou chuť.
Videorecept na našem Instagramu.
Ve větším hrnci na oleji osmažíme najemno nasekanou cibulku. Když zesklovatí, přidáme kari pastu a necháme ji za stálého míchání rozvonět. Po cca minutě přidáme kousky masa a zesílíme plamen. Když se maso zatáhne, zalijeme nejdříve kokosovým mlékem a pak vývarem. Opačné pořadí má tendenci prskat. Přidáme kostičky papriky. Přivedeme k varu a bez poklice necháme 15 minut probublávat na nižším výkonu.
V mezičase si dáme vařit jasmínovou rýži dle instrukcí výrobce. V malém množství vody rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Cílem není zahustit, ale pouze zvýšit viskozitu omáčky. Kdo má rád míchání kultur, může přidat Kasoori methi (řecké seno, pískavice) a získá trochu indický nádech. Servírujeme s rýží a zdobíme sezamem a jarní cibulkou na tenké proužky.
Dobrou chuť.
Videorecept na našem Instagramu.