Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Vánoční chléb z domácí pekárny
  • 320 ml mléka
  • ½ lžičky citrónové šťávy 
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 580 g chlebové mouky
  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 1 lžička skořice
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g rozinek

Vánoční chléb z domácí pekárny

Každé vaše ráno může být provoněné křupavou a čerstvou snídaní. Pekárna Catler BM 700 těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. Celý proces se odehrává bez vás, stačí jen na začátku nasypat suroviny. Připravte si vánoční chléb plný ořechů, brusinek a rozinek podle foodblogera @Gregitch.

Ingredience dáme do formy v pořadí mléko, šťáva, máslo, cukr, mouka, droždí a skořice. Zapneme program č. 1 - základní chléb. Do automatického dávkovače suchých surovin dáme nasekané ořechy. V poslední fázi hnětení se ořechy vysypou do těsta. Hned poté do těsta přidáme i brusinky a rozinky. Po upečení chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vystydnout.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.