Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Vanilkové rohlíčky v horkovzdušné fritéze
  • 180 g hladké mouky
  • 60 g mletých pekanových ořechů
  • 100 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 35 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • cukr moučka a vanilkový cukr na obalování

Vanilkové rohlíčky v horkovzdušné fritéze

Tradiční cukroví moderním způsobem? V horkovzdušné fritéze to jde! Voňavé překvapení, které nadchne každého, kdo ochutná. Připravte si na vánoční stůl křehké vanilkové rohlíčky s pekanovými ořechy a pravou vanilkou podle foodblogera @Gregitch.

Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky. Z těsta tvarujeme válečky, které poté ohneme do tvaru rohlíčku. Nejjednodušší je udělat jeden dlouhý váleček a z něj odkrajovat malé kousky. Rohlíčky vyskládáme na pekáček fritézy Catler HG 410, nastavíme teplotu na 180 °C a po nahřátí pečeme rohlíčky cca 7-9 minut dorůžova. Po upečení necháme rohlíčky chvilku vychladnout, ještě teplé je obalíme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.