Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 5 žloutků
- 1,5 lžíce třtinového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 ml mléka plnotučného
- 1 vanilkový lusk
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 350 ml tmavého rumu
Vaječný likér ve varném robotu
Neznáme nic, co by navodilo vánoční atmosféru víc než vaječný likér. Recept plný vanilky pro vás připravila šéfkuchařka Lea, @leaskalova
Nejjednodušší příprava je ve varném robotu Catler TC 8010 - bude šlehat za vás a pohlídá, aby se směs nepřipálila. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Následně přilijeme smetanu, mléko, kondenzované mléko a semínka z vanilkového lusku. Zahřejeme na 75 stupňů a šleháme na stupeň 2. Takto necháme směs šlehat 15 minut. Nakonec přidáme rum. Přelijeme zamíchaný likér do lahví a s otevřeným víkem necháme vychladnout. Při správném skladování vydrží až měsíce, ale o tom my silně pochybujeme. Ať chutná!
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Nejjednodušší příprava je ve varném robotu Catler TC 8010 - bude šlehat za vás a pohlídá, aby se směs nepřipálila. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Následně přilijeme smetanu, mléko, kondenzované mléko a semínka z vanilkového lusku. Zahřejeme na 75 stupňů a šleháme na stupeň 2. Takto necháme směs šlehat 15 minut. Nakonec přidáme rum. Přelijeme zamíchaný likér do lahví a s otevřeným víkem necháme vychladnout. Při správném skladování vydrží až měsíce, ale o tom my silně pochybujeme. Ať chutná!
Videorecept najdete na našem Instagramu.