Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Vaječný likér ve varném robotu
  • 5 žloutků
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml mléka plnotučného
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 350 ml tmavého rumu

Vaječný likér ve varném robotu

Neznáme nic, co by navodilo vánoční atmosféru víc než vaječný likér. Recept plný vanilky pro vás připravila šéfkuchařka Lea, @leaskalova

Nejjednodušší příprava je ve varném robotu Catler TC 8010 - bude šlehat za vás a pohlídá, aby se směs nepřipálila. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Následně přilijeme smetanu, mléko, kondenzované mléko a semínka z vanilkového lusku. Zahřejeme na 75 stupňů a šleháme na stupeň 2. Takto necháme směs šlehat 15 minut. Nakonec přidáme rum. Přelijeme zamíchaný likér do lahví a s otevřeným víkem necháme vychladnout. Při správném skladování vydrží až měsíce, ale o tom my silně pochybujeme. Ať chutná!

Videorecept najdete na našem Instagramu.