Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 700 g svíčkové
- 1 větší cibuli
- 200 g másla
- 1 lžíci sádla
- bobkový list, tymián
- 2-3 ks mrkve
- ½ menšího celeru
- 2 ks petržele
- 200 g máslové nebo muškátové dýně
- 150 ml smetany 30 %
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Svíčková ve varném robotu
Varný robot Catler TC 8010 respektuje nejnovější trendy vaření – jednoduchost a poctivost. Robote, prostři nám svíčkovou trochu jinak! Kombinace kořenové zeleniny s dýní dodá omáčce výraznou chuť, jemně ji osladí a přirozeně zahustí.
Očištěné maso posypeme čerstvě mletým kořením a položíme do pekáče. Očistíme a nakrájíme zeleninu (cibuli, mrkev, petržel, celer, oloupanou dýni), přidáme pepř a bobkový list a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici odpočinout alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
Odleželé maso necháme na pánvi zatáhnout a vrátíme do pekáče k zelenině – vše osolíme. Vložíme do trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme další 2,5 hodiny. Podléváme vodou nebo vývarem až doměkka.
Maso vyndáme ze základu, přikryjeme a necháme v teple stranou.
Do nerezové nádoby varného robota Catler TC 8010 vložíme mixovací nože, přidáme všechnu zeleninu i se šťávou, ze které jsme předtím odstranili bobkový list, a mixujeme minuty/rychlost. Nastavíme teplotu 100 °C. Asi minutu před koncem vlijeme smetanu a necháme dovařit.
Podáváme na rozehřátém talíři s domácím knedlíkem.
Dobrou chuť.
Očištěné maso posypeme čerstvě mletým kořením a položíme do pekáče. Očistíme a nakrájíme zeleninu (cibuli, mrkev, petržel, celer, oloupanou dýni), přidáme pepř a bobkový list a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici odpočinout alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
Odleželé maso necháme na pánvi zatáhnout a vrátíme do pekáče k zelenině – vše osolíme. Vložíme do trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme další 2,5 hodiny. Podléváme vodou nebo vývarem až doměkka.
Maso vyndáme ze základu, přikryjeme a necháme v teple stranou.
Do nerezové nádoby varného robota Catler TC 8010 vložíme mixovací nože, přidáme všechnu zeleninu i se šťávou, ze které jsme předtím odstranili bobkový list, a mixujeme minuty/rychlost. Nastavíme teplotu 100 °C. Asi minutu před koncem vlijeme smetanu a necháme dovařit.
Podáváme na rozehřátém talíři s domácím knedlíkem.
Dobrou chuť.