Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Svíčková ve varném robotu
  • 700 g svíčkové
  • 1 větší cibuli 
  • 200 g másla 
  • 1 lžíci sádla
  • bobkový list, tymián
  • 2-3 ks mrkve 
  • ½ menšího celeru
  • 2 ks petržele
  • 200 g máslové nebo muškátové dýně 
  • 150 ml smetany 30 % 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Svíčková ve varném robotu

Varný robot Catler TC 8010 respektuje nejnovější trendy vaření – jednoduchost a poctivost. Robote, prostři nám svíčkovou trochu jinak! Kombinace kořenové zeleniny s dýní dodá omáčce výraznou chuť, jemně ji osladí a přirozeně zahustí.

Očištěné maso posypeme čerstvě mletým kořením a položíme do pekáče. Očistíme a nakrájíme zeleninu (cibuli, mrkev, petržel, celer, oloupanou dýni), přidáme pepř a bobkový list a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici odpočinout alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc. 
Odleželé maso necháme na pánvi zatáhnout a vrátíme do pekáče k zelenině – vše osolíme. Vložíme do trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme další 2,5 hodiny. Podléváme vodou nebo vývarem až doměkka.
Maso vyndáme ze základu, přikryjeme a necháme v teple stranou.
Do nerezové nádoby varného robota Catler TC 8010 vložíme mixovací nože, přidáme všechnu zeleninu i se šťávou, ze které jsme předtím odstranili bobkový list, a mixujeme minuty/rychlost. Nastavíme teplotu 100 °C. Asi minutu před koncem vlijeme smetanu a necháme dovařit.
Podáváme na rozehřátém talíři s domácím knedlíkem.

Dobrou chuť.