Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 rump steaky (2 cm vysoké)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- brambory vařené ve slupce
Omáčka
- 70 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru (osolený)
- 100 g švestkových povidel
- černý pepř
- špetka skořice
Steak se švestkovou omáčkou
Kdykoliv dostanete chuť, rozpalte gril a okamžitě grilujte se smart grilem Catler GR 7010 s teplotní sondou, třeba šťavnaté steaky se švestkovou omáčkou.
V rendlíku si rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme 30 sekund pěnit. Zalijeme vývarem a přidáme povidla. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Opepříme a přidáme špetku skořice. Promícháme a dáme stranou. Steak si osušíme, pomažeme olejem z obou stran a poté důkladně nasolíme a napepříme. Kontaktní gril Catler GR 7010 si nahřejeme na 220 °C. Steak položíme na gril, zavedeme teplotní sondu do středu masa, její teplotu nastavíme na 55 °C (pro medium steak), zavřeme víko. Po dosažení cílové teploty dá gril vědět zvukovým znamením. Steak vyjmeme a necháme na talíři či prkénku 10 minut odpočinout. Na gril (stále teplota 220 °C) vyskládáme na plátky nakrájené ve slupce vařené brambory, zastříkneme olejem, zavřeme víko a pečeme 5-8 minut. Na talíř servírujeme omáčku a na ní vyskládáme brambory a poté na plátky pokrájený steak. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
V rendlíku si rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme 30 sekund pěnit. Zalijeme vývarem a přidáme povidla. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Opepříme a přidáme špetku skořice. Promícháme a dáme stranou. Steak si osušíme, pomažeme olejem z obou stran a poté důkladně nasolíme a napepříme. Kontaktní gril Catler GR 7010 si nahřejeme na 220 °C. Steak položíme na gril, zavedeme teplotní sondu do středu masa, její teplotu nastavíme na 55 °C (pro medium steak), zavřeme víko. Po dosažení cílové teploty dá gril vědět zvukovým znamením. Steak vyjmeme a necháme na talíři či prkénku 10 minut odpočinout. Na gril (stále teplota 220 °C) vyskládáme na plátky nakrájené ve slupce vařené brambory, zastříkneme olejem, zavřeme víko a pečeme 5-8 minut. Na talíř servírujeme omáčku a na ní vyskládáme brambory a poté na plátky pokrájený steak. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.