Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Steak se švestkovou omáčkou
  • 2 rump steaky (2 cm vysoké)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • brambory vařené ve slupce

Omáčka

  • 70 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml hovězího vývaru (osolený)
  • 100 g švestkových povidel
  • černý pepř
  • špetka skořice

Steak se švestkovou omáčkou

Kdykoliv dostanete chuť, rozpalte gril a okamžitě grilujte se smart grilem Catler GR 7010 s teplotní sondou, třeba šťavnaté steaky se švestkovou omáčkou.

V rendlíku si rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme 30 sekund pěnit. Zalijeme vývarem a přidáme povidla. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Opepříme a přidáme špetku skořice. Promícháme a dáme stranou. Steak si osušíme, pomažeme olejem z obou stran a poté důkladně nasolíme a napepříme. Kontaktní gril Catler GR 7010 si nahřejeme na 220 °C. Steak položíme na gril, zavedeme teplotní sondu do středu masa, její teplotu nastavíme na 55 °C (pro medium steak), zavřeme víko. Po dosažení cílové teploty dá gril vědět zvukovým znamením. Steak vyjmeme a necháme na talíři či prkénku 10 minut odpočinout. Na gril (stále teplota 220 °C) vyskládáme na plátky nakrájené ve slupce vařené brambory, zastříkneme olejem, zavřeme víko a pečeme 5-8 minut. Na talíř servírujeme omáčku a na ní vyskládáme brambory a poté na plátky pokrájený steak. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.