Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Sladkokyselé kuře na indukční plotýnce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce Mirin nebo rýžového octa
  • 1 žloutek
  • ⅓ lžičky soli a pepře
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • olej na smažení
  • rýže jako příloha

Omáčka

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • ½ lžičky soli
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu s 2 lžícemi vody
  • 130 g sterilovaného hrášku

Sladkokyselé kuře na indukční plotýnce

Máte rádi Asii s její rozmanitou chutí a vůní? Následujte recept na sladkokyselé kuře, které pro vás připravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.

Nejprve si uvaříme rýži jako přílohu. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V míse smícháme s Mirinem nebo octem, žloutkem, solí a pepřem. Poté poprášíme škrobem a znovu promícháme.
V hluboké pánvi si rozpálíme dostatek oleje na smažení, aby mohlo být maso ponořeno. Na 2 várky smažíme dozlatova a křupava při teplotě oleje 185 °C. Přesnou teplotu vám ohlídá indukční plotýnka Catler IH 4010. Maso odkládáme do misky s papírovou utěrkou, která absorbuje přebytečný olej.
V čisté pánvi smícháme všechny suroviny na omáčku (kromě hrášku) a přivedeme k varu za stálého míchání. Vaříme tak dlouho, než omáčka krásně zhoustne a leskne se. Poté přidáme maso a hrášek, důkladně promícháme a prohřejeme a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.