Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžíce Mirin nebo rýžového octa
- 1 žloutek
- ⅓ lžičky soli a pepře
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- olej na smažení
- rýže jako příloha
Omáčka
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- ½ lžičky soli
- 150 ml vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu s 2 lžícemi vody
- 130 g sterilovaného hrášku
Sladkokyselé kuře na indukční plotýnce
Máte rádi Asii s její rozmanitou chutí a vůní? Následujte recept na sladkokyselé kuře, které pro vás připravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.
Nejprve si uvaříme rýži jako přílohu. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V míse smícháme s Mirinem nebo octem, žloutkem, solí a pepřem. Poté poprášíme škrobem a znovu promícháme.
V hluboké pánvi si rozpálíme dostatek oleje na smažení, aby mohlo být maso ponořeno. Na 2 várky smažíme dozlatova a křupava při teplotě oleje 185 °C. Přesnou teplotu vám ohlídá indukční plotýnka Catler IH 4010. Maso odkládáme do misky s papírovou utěrkou, která absorbuje přebytečný olej.
V čisté pánvi smícháme všechny suroviny na omáčku (kromě hrášku) a přivedeme k varu za stálého míchání. Vaříme tak dlouho, než omáčka krásně zhoustne a leskne se. Poté přidáme maso a hrášek, důkladně promícháme a prohřejeme a můžeme servírovat. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Nejprve si uvaříme rýži jako přílohu. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V míse smícháme s Mirinem nebo octem, žloutkem, solí a pepřem. Poté poprášíme škrobem a znovu promícháme.
V hluboké pánvi si rozpálíme dostatek oleje na smažení, aby mohlo být maso ponořeno. Na 2 várky smažíme dozlatova a křupava při teplotě oleje 185 °C. Přesnou teplotu vám ohlídá indukční plotýnka Catler IH 4010. Maso odkládáme do misky s papírovou utěrkou, která absorbuje přebytečný olej.
V čisté pánvi smícháme všechny suroviny na omáčku (kromě hrášku) a přivedeme k varu za stálého míchání. Vaříme tak dlouho, než omáčka krásně zhoustne a leskne se. Poté přidáme maso a hrášek, důkladně promícháme a prohřejeme a můžeme servírovat. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.