Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Škvarkové placky
  • 500 g kysaného zelí (po vykapání 250 g)
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g škvarek
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky kmínu
  • ¼ lžičky celého pepře

Škvarkové placky

Škvarkové placky se zelím, poctivá masopustní dobrota podle tajného rodinného receptu šéfkuchařky Ley, @leaskalova. S přípravou pomůže stolní mlýnek Catler FC 810, který si poradí s kořením i škvarky.

Koření nasypte do mlýnku Catler FC 810 a rozemelte najemno. Přidejte škvarky a společně pomelete směs. V míse smíchejte mouku, vykapané kysané zelí a škvarkovou směs. Hněťte, dokud nevznikne kompaktní těsto. Z těsta vytvořte stejně velké kuličky a rukou z nich vytvarujte placky. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud placky nezezlátnou. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.