Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 500 g kysaného zelí (po vykapání 250 g)
- 250 g hladké mouky
- 150 g škvarek
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky kmínu
- ¼ lžičky celého pepře
Škvarkové placky
Škvarkové placky se zelím, poctivá masopustní dobrota podle tajného rodinného receptu šéfkuchařky Ley, @leaskalova. S přípravou pomůže stolní mlýnek Catler FC 810, který si poradí s kořením i škvarky.
Koření nasypte do mlýnku Catler FC 810 a rozemelte najemno. Přidejte škvarky a společně pomelete směs. V míse smíchejte mouku, vykapané kysané zelí a škvarkovou směs. Hněťte, dokud nevznikne kompaktní těsto. Z těsta vytvořte stejně velké kuličky a rukou z nich vytvarujte placky. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud placky nezezlátnou. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Koření nasypte do mlýnku Catler FC 810 a rozemelte najemno. Přidejte škvarky a společně pomelete směs. V míse smíchejte mouku, vykapané kysané zelí a škvarkovou směs. Hněťte, dokud nevznikne kompaktní těsto. Z těsta vytvořte stejně velké kuličky a rukou z nich vytvarujte placky. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud placky nezezlátnou. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.