Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Hrášková polévka s mátou
  • 350 g mrazeného hrášku
  • 1 brambora
  • ½ cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka máty
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • plátek chleba
  • sůl, pepř, citron na dochucení

Hrášková polévka s mátou

Expert na přípravu krémových polévek tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+ vám společně s šéfkuchařkou Leou naservírují hráškovou polévku s mátou. 

V hrnci rozehřejeme olej s máslem a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Opečeme dozlatova, aby uvolnila svou vůni. Poté přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou bramboru, zalijeme 500 ml vody, osolíme, opepříme a vaříme, dokud brambory nezměknou.

Mezitím si připravíme hrášek – vhodíme ho do vroucí vody, necháme minutu povařit, scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě. Díky tomu si zachová svěží zelenou barvu.

Chléb nakrájíme na kousky a opečeme na troše olivového oleje dozlatova, aby byl krásně křupavý.

Jakmile jsou brambory měkké, přidáme hrášek a smetanu a vše společně povaříme ještě 5 minut. Poté polévku rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru Catler SB 810 Vacu+. 

Na závěr ozdobíme nasekanou mátou a křupavým chlebem. Máta dodá polévce svěží šmrnc. Dobrou chuť.