Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Salisbury steaky
- 500 g mletého hovězího masa (plec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka kajenské papriky
- sůl, koření, petrželová nať
Houbová omáčka
- 1 větší cibule
- 50 g sušených hub
- 750 ml hovězího vývaru
- 1 lžičky worcestrové omáčky
- 3 větvičky tymiánu
- sůl, koření
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- slunečnicový olej
Bramborová kaše
- 1,2 kg brambor typu C
- 130 ml teplého mléka
- 100 g změknutého másla
- sůl
Salisbury steaky s bramborovou kaší
Lahodné hovězí karbanátky v podobě Salisburských steaků jednoduše připravíte a jsou ideální na nedělní oběd. Od mletí masa, přes přípravu karbanátků až po bramborovou kaši vám pomůže kuchyňský robot Catler KM 8013. Následujte recept od foodblogerky Sandry @varime.blog
Hovězí maso pomeleme v kuchyňském robotu Catler KM 8013. V míse smícháme maso, najemno nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, strouhanku, vejce, oleje, rajčatový protlak, hořčici, kajenskou papriku, sůl, koření a promícháme pomocí hnětacího háku. Směs necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Maso rozdělíme na karbanátky (přibližně 120 g), opečeme na oleji přibližně 3-5 min z každé strany. Sušené houby namočíme a necháme 20 min odležet.
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, uvaříme v osolené vodě. Poté rozmačkáme, přidáme teplé mléko, máslo a plochou metlou při nízkých otáčkách vyšleháme na hladkou kaši. Dosolíme podle chuti.
Steaky přendáme na talíř a do pánvičky přidáme olej, na kterém opečeme na plátky nakrájenou cibulku. Přidáme houby, které jsme zbavili vody, nasekaný tymián a opečeme přibližně 5 minut. Přidáme máslo, mouku a mícháme asi 2 minuty. Přilijeme hovězí vývar, worcestrovou omáčku a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
Do omáčky přidáme steaky a povaříme ještě 5 - 10 minut. Omáčku dochutíme solí a kořením a posypeme petrželovou natí. Steaky podáváme s bramborovou kaší ozdobené petrželovou natí.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Hovězí maso pomeleme v kuchyňském robotu Catler KM 8013. V míse smícháme maso, najemno nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, strouhanku, vejce, oleje, rajčatový protlak, hořčici, kajenskou papriku, sůl, koření a promícháme pomocí hnětacího háku. Směs necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Maso rozdělíme na karbanátky (přibližně 120 g), opečeme na oleji přibližně 3-5 min z každé strany. Sušené houby namočíme a necháme 20 min odležet.
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky, uvaříme v osolené vodě. Poté rozmačkáme, přidáme teplé mléko, máslo a plochou metlou při nízkých otáčkách vyšleháme na hladkou kaši. Dosolíme podle chuti.
Steaky přendáme na talíř a do pánvičky přidáme olej, na kterém opečeme na plátky nakrájenou cibulku. Přidáme houby, které jsme zbavili vody, nasekaný tymián a opečeme přibližně 5 minut. Přidáme máslo, mouku a mícháme asi 2 minuty. Přilijeme hovězí vývar, worcestrovou omáčku a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
Do omáčky přidáme steaky a povaříme ještě 5 - 10 minut. Omáčku dochutíme solí a kořením a posypeme petrželovou natí. Steaky podáváme s bramborovou kaší ozdobené petrželovou natí.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.