Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- lusky sladkého hrášku
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička medu
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- ½ lžičky thajské chilli pasty
- 2 chilli papričky
- koriandr
- 1 lžíce sezamových semínek
- šťáva z limetky
- rýžové nudle
Marináda
- 200 g hovězí kližky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
Rýžové nudle na thajský způsob
Pusťte se s chutí do nových receptů s mluvicím hrncem Catler MC 8010. Díky hlasové navigaci se snadno obsluhuje a díky unikátní vnitřní nádobě spolehlivě a skvěle uvaří cokoliv. Připravte si s námi rýžové nudle na thajský způsob.
Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se surovinami na marinádu: sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem, nasekaným česnekem a olejem. Promícháme a necháme několik hodin marinovat – maso bude šťavnatější. Rýžové nudle nevaříme, pouze je ponoříme na 20 minut do studené vody. Maso krátce orestujeme v nádobě hrnce na programu FRY zhruba 3 až 5 minut. Jakmile je hotové, dáme ho stranou a udržujeme teplé.
Do nádoby hrnce přidáme 2-3 lžíce oleje, na proužky pokrájenou papriku a mrkev – restujeme cca 5 minut, krátce před koncem přihodíme k zeleninové směsi i hráškové lusky. Vše přidáme k masu.
Nyní si připravíme omáčku. Do stejné nádoby přihodíme med, česnek, zázvor, chilli pastu, rybí a sójovou omáčku a velmi krátce restujeme. Do omáčky vhodíme okapané rýžové nudle, promícháme, prohřejeme a na závěr přihodíme masovou směs. Podáváme s nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť.
Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se surovinami na marinádu: sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem, nasekaným česnekem a olejem. Promícháme a necháme několik hodin marinovat – maso bude šťavnatější. Rýžové nudle nevaříme, pouze je ponoříme na 20 minut do studené vody. Maso krátce orestujeme v nádobě hrnce na programu FRY zhruba 3 až 5 minut. Jakmile je hotové, dáme ho stranou a udržujeme teplé.
Do nádoby hrnce přidáme 2-3 lžíce oleje, na proužky pokrájenou papriku a mrkev – restujeme cca 5 minut, krátce před koncem přihodíme k zeleninové směsi i hráškové lusky. Vše přidáme k masu.
Nyní si připravíme omáčku. Do stejné nádoby přihodíme med, česnek, zázvor, chilli pastu, rybí a sójovou omáčku a velmi krátce restujeme. Do omáčky vhodíme okapané rýžové nudle, promícháme, prohřejeme a na závěr přihodíme masovou směs. Podáváme s nasekaným koriandrem.
Dobrou chuť.