Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Budete potřebovat:
- 1 větší cibule
- 200 g krůtího masa
- 1 střední mrkev
- 1 hrnek rýže Arborio
- 1 lžíce sádla
- ½ hrnku mrazeného hrášku
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 lžička gulášového koření
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžíce másla
- strouhaný parmazán
Rizoto z multifunkčního hrnce
Do nádoby multifunkčního hrnce vhodíme lžíci sádla a očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli. Nastavíme program FRY (Smažení) na 13 minut. Cibuli necháme zesklovatět a poté k ní přidáme na nudličky pokrájené maso, které občas při smažení promícháme. Asi minutu před koncem programu vhodíme všechno koření, dobře zamícháme a necháme směs rozvonět. Maso zalijeme sklenicí vody (cca 300 ml vody) a nastavíme program STEW (Dušení) na 10 minut.
Jakmile máme hotovo, k masu do hrnce vsypeme nejdříve pokrájenou mrkev a teprve navrch propláchnutou rýži a dolijeme vodu v poměru 1:1,5 (rýže a voda). Zavřeme víko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto). Mezitím spaříme mrazený hrášek horkou vodou. Po skončení programu vsypeme do rýže připravený hrášek, lžíci másla a najemno nastrouhanou lžíci parmazánu – všechno dobře promícháme. Na závěr přidáme ještě parmazán a petrželku a podáváme.
Dobrou chuť.
Jakmile máme hotovo, k masu do hrnce vsypeme nejdříve pokrájenou mrkev a teprve navrch propláchnutou rýži a dolijeme vodu v poměru 1:1,5 (rýže a voda). Zavřeme víko a nastavíme program RISSOTTO (Rizoto). Mezitím spaříme mrazený hrášek horkou vodou. Po skončení programu vsypeme do rýže připravený hrášek, lžíci másla a najemno nastrouhanou lžíci parmazánu – všechno dobře promícháme. Na závěr přidáme ještě parmazán a petrželku a podáváme.
Dobrou chuť.