Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Těsto
- 200 g hladké mouky (nejlépe však pravé italské semolinové)
- 2 žloutky
- 2 - 3 lžíce olivového oleje
- sůl
Náplň
- 200 g ricotty
- 150 g čerstvého špenátu
- 100 g parmazánu
- 1 žloutek
- trochu muškátového oříšku
- sůl, bílý pepř
Šalvějové máslo
- pár lístků šalvěje
- 100 g másla
Ravioly se šalvějovým máslem
Mouku smícháme se žloutky, špetkou soli a olivovým olejem, zapracujeme a přidáme vodu podle potřeby. Těsto by mělo být pevnější, což záleží právě na výběru mouky. Vypracované těsto necháme v lednici zhruba hodinu odležet. Čerstvý špenát nasekáme a pouze zlehka osmahneme na česneku. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Odleželé těsto rozválíme na 1 mm. K vykrajování raviol použijeme sklenici. Na polovinu z nich naneseme směs špenátu a ricotty. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme dalším vykrojeným kouskem těsta. Vidličkou nebo prsty spojíme. Díky žloutku budou krásně držet pohromadě.
Do nádoby multifunkčního hrnce dáme sklenici vody a vložíme set pro vaření v páře. Naskládáme ravioly na spodní část a stejně tak na víko parního setu, vaříme společně 16 minut – program STEAM (Vaření v páře). Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje.
Uvařené ravioly zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme, zakápneme šalvějovým máslem a servírujeme.
Dobrou chuť.
Do nádoby multifunkčního hrnce dáme sklenici vody a vložíme set pro vaření v páře. Naskládáme ravioly na spodní část a stejně tak na víko parního setu, vaříme společně 16 minut – program STEAM (Vaření v páře). Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje.
Uvařené ravioly zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme, zakápneme šalvějovým máslem a servírujeme.
Dobrou chuť.