Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Polenta s lilkovým ragú ve varném robotu

Polenta

  • 1 hrnek kukuřičné polenty
  • 4 hrnky vody
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Ragú

  • 1 lilek
  • 1 větší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 4-5 žampionů
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • špetka chilli vloček
  • tymián, nať petržele
  • sůl

Polenta s lilkovým ragú ve varném robotu

Polenta, sytá krémová kaše bohatá na vlákninu. Při její přípravě je potřeba neustále míchat. Vlastně ne, tuto práci za vás udělá varný robot Catler TC 8010. Vy budete jen přidávat ingredience. Připravte si ji s lilkovým ragú a žampiony.

Do nádoby robota nalijeme 4 hrnky vody a nastavíme 100 °C, rychlost 1. Jakmile se dosáhne požadované teploty (přístroj upozorní signálem), otvorem pomalu vsypeme připravené množství polenty a sůl a necháme ji spojit s vodou asi 1 minutu. Snížíme teplotu na 95 °C, nastavíme čas přípravy 40 minut a rychlost 1. Během míchání přidáme půlku másla. Polentu robot míchá sám, není třeba ji hlídat. Na úplný závěr těsně před koncem vložte do polenty zbytek másla a nechejte rozmíchat.
Pokrájíme lilek na menší kostičky, posolíme, opepříme, přidáme tymián, část petržele, chilli vločky, zakápneme olejem, přidáme lžíci sojové omáčky a balsamica. Směs zamícháme a necháme chvíli marinovat. Do nerezové mixovací nádoby dáme lžíci oleje a nahrubo pokrájenou červenou cibuli. Restujeme 3 minuty na 120 °C, rychlost 1. Přidáme pokrájené žampiony, drcený česnek a pokračujeme v restování 3 minuty, 120 °C, rychlost 1. Přidáme papriku a rajčata, restujeme 5 minut, snížíme teplotu na 100 °C, rychlost 1. Na závěr přidáme směs lilku a dusíme 10 minut, 95 °C, rychlost 1. Servírujeme. Jemná chuť polenty se krásně kombinuje s pikantnějším lilkem.
Dobrou chuť.