Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 80 g jemných ovesných vloček
- 2 menší banány
- 120 ml mléka (rostlinné pro veganskou verzi)
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
- ½ lžičky skořice
- 30 g nasekaných sušených brusinek
- 20 g nasekaných mandlí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g ricotty
- 2-3 lžíce medu
- olej na vymazání
- ovoce na zdobení
Pečené ovesné vločky s medovou ricottou
Zpestřete si snídani, pečené ovesné vločky s medovou ricottou připravené během chvilky v horkovzdušné fritéze Catler HG 410. Chutný recept pro vás připravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.
Předehřejeme si horkovzdušnou fritézu na 175 °C s časovačem na 18 minut. V míse si vidličkou rozmačkáme banány na kašičku. Přidáme ostatní suroviny kromě ricotty a medu. Vše důkladně promícháme. 2 menší zapékací misky vymažeme olejem a rozdělíme do nich směs vloček. Vložíme do předehřáté fritézy a zavřeme. Za 18 minut je hotovo. V mezičase si smícháme ricottu s medem, také důkladně promícháme. Když jsou vločky upečené, vyjmeme z fritézy a necháme alespoň 10 minut vychladnout, jinak se vám nevyklopí a místo úhledného dortíku zůstane jen hromádka vloček. Podáváme s medovou ricottou a dozdobené čerstvým ovocem. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Předehřejeme si horkovzdušnou fritézu na 175 °C s časovačem na 18 minut. V míse si vidličkou rozmačkáme banány na kašičku. Přidáme ostatní suroviny kromě ricotty a medu. Vše důkladně promícháme. 2 menší zapékací misky vymažeme olejem a rozdělíme do nich směs vloček. Vložíme do předehřáté fritézy a zavřeme. Za 18 minut je hotovo. V mezičase si smícháme ricottu s medem, také důkladně promícháme. Když jsou vločky upečené, vyjmeme z fritézy a necháme alespoň 10 minut vychladnout, jinak se vám nevyklopí a místo úhledného dortíku zůstane jen hromádka vloček. Podáváme s medovou ricottou a dozdobené čerstvým ovocem. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.