Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Pečené ovesné vločky s medovou ricottou
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 2 menší banány
  • 120 ml mléka (rostlinné pro veganskou verzi)
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • ½ lžičky skořice
  • 30 g nasekaných sušených brusinek
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g ricotty
  • 2-3 lžíce medu
  • olej na vymazání
  • ovoce na zdobení

Pečené ovesné vločky s medovou ricottou

Zpestřete si snídani, pečené ovesné vločky s medovou ricottou připravené během chvilky v horkovzdušné fritéze Catler HG 410. Chutný recept pro vás připravil foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch.

Předehřejeme si horkovzdušnou fritézu na 175 °C s časovačem na 18 minut. V míse si vidličkou rozmačkáme banány na kašičku. Přidáme ostatní suroviny kromě ricotty a medu. Vše důkladně promícháme. 2 menší zapékací misky vymažeme olejem a rozdělíme do nich směs vloček. Vložíme do předehřáté fritézy a zavřeme. Za 18 minut je hotovo. V mezičase si smícháme ricottu s medem, také důkladně promícháme. Když jsou vločky upečené, vyjmeme z fritézy a necháme alespoň 10 minut vychladnout, jinak se vám nevyklopí a místo úhledného dortíku zůstane jen hromádka vloček. Podáváme s medovou ricottou a dozdobené čerstvým ovocem. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.