Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Pečené koleno v hrnci
  • 1 vepřové koleno
  • 1 větší mrkev
  • 1 střední petržel
  • 1-2 chilli papričky
  • 3 lžíce oleje nebo sádla

Marináda

  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky drceného česneku
  • 1 lžíce grilovacího koření bez soli
  • 0,5 litru černého piva
  • 2 lžíce dijónské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 stonky rozmarýnu
  • pepř, bobkový list

Pečené koleno v hrnci

Trpělivost se bohatě odmění šťavnatými vepřovými kousky. Začněte výběrem toho nejlepšího vepřového kolena, následuje příprava marinády, ve které maso odpočívá přes noc, aby získalo bohatou chuť. A poté pečte pomalu v multifunkčním hrnci Catler MC 8010.

Nejprve si připravíme marinádu. Cibulku a česnek opečeme na oleji dozlatova, přidáme lžíci grilovacího koření, zamícháme. Necháme vychladnout. Přidáme med, hořčici a směsí potřeme jemně naříznuté koleno. Zalijeme pivem do větší nádoby, necháme marinovat přes noc v lednici.
Multifunkční hrnec Catler MC 8010 nastavíme na program FRY 30 minut a vepřové koleno důkladně opečeme ze všech stran. Do marinády přidáme trochu soli, rozpůlenou mrkev a petržel, bobkový list a celé kuličky koření, rozmarýn, nakrájenou chilli papričku a nastavíme program SLOW-COOK (pomalé vaření) na 3 hodiny a 90 °C.
Vepřové koleno bude perfektně připravené a šťavnaté. Vývar můžete nechat zredukovat a podle chuti ho doslaďte medem nebo solí. Servírujte s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou. Dobrou chuť.

TIP: Pokud by vám chyběla křupavá krusta, nechte koleno na závěr dopéct v klasické horkovzdušné troubě anebo pod grilem cca 20 minut – pouze na dodělání kůrky.