Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Pavlova roláda s pistáciovým krémem a malinami
  • 3 bílky
  • 150 g cukr krystal
  • špetka soli
  • ½ lžíce bramborového škrobu
  • ½ lžičky octa

Pistáciový krém

  • 125 ml smetany na šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 80 g pistáciového másla (100 % pomleté pistácie)
  • 30 g práškové cukru
  • 125 g malin

Pavlova roláda s pistáciovým krémem a malinami

Vynikající křehká Pavlova roláda s pistáciovým krémem a malinami je křupavá na povrchu a krémová uvnitř. Vypadá úžasně a chutná skvěle. Základem receptu jsou správně vyšlehané bílky a dostatečně hustý pistáciový krém, k tomu foodblogerce Sandře @varime.blog pomohl kuchyňský robot Catler KM 8013

V robotu Catler KM 8013 se šlehacím nástavcem vyšleháme 3 bílky se špetkou soli, přibližně 3 minuty. Postupně do bílků přidáváme cukr krystal a šleháme 5 minut. Přidáme bramborový škrob a 1 minutu prošleháme. Na závěr přidáme ocet. Krém musí být pevný a lesklý.
Plech (20 x 30 cm) vysteleme pečicím papírem. Krém dáme do zdobicího sáčku s kulatým hrotem a na plech diagonálně od jednoho rohu k druhému nastříkáme pásy po celém plechu.
Dáme do trouby a pečeme 180 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme ještě 25 minut. V průběhu pečení neotevíráme troubu.
Mezitím si vyšleháme smetanu na šlehání. Přidáme k ní mascarpone a pistáciové máslo. Plech vytáhneme z trouby, dáme na něj pečicí papír a otočíme. Odstraníme původní papír, ještě za tepla roládu srolujeme. Takto ji necháme úplně vychladnout. Roládu opatrně rozrolujeme a potřeme pistáciovým krémem, posypeme čerstvými malinami a opět srolujeme. Necháme ztuhnout v chladničce minimálně 1 hodinu. Roládu potřeme zbylým krémem a dozdobíme nasekanými pistáciemi a čerstvými malinami.

Dobrou chuť.