Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Parmezánové brambory s tzatziki salátem
  • 1,2 kg brambor
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 200 g parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • koření
  • olivový olej

Tzatziki

  • 1 salátová okurka
  • 300 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • sůl
  • koření

Parmezánové brambory s tzatziki salátem

Hitem mezi recepty jsou pečené parmezánové brambory a osvěžující tzatziki salát, můžete podávat jako hlavní jídlo nebo předkrm. Skvělé se hodí také jako příloha k masu. „Když je vyzkoušíte, nebudete chtít jiné,“ říká foodblogerka Sandra @varime.blog.

Brambory omyjeme a překrojíme na polovinu. Parmezán nastrouháme během chvilky díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 FOOD+. Smícháme s rozmarýnem, nastrouhaným česnekem, červenou paprikou, nasekanou petrželovou natí, solí a kořením. Plech potřeme olejem a rovnoměrně posypeme parmezánovou směsí. Poskládáme na něj brambory a přitlačíme. Brambory potřeme olivovým olejem, posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby na 200 ℃, asi 30-40 minut.

Okurku omyjeme a se slupkou ji nastrouháme v mlýnku Catler FG 403 FOOD+ s nástavcem na krouhání. Z nastrouhané okurky vymačkáme přebytečnou šťávu. V misce smícháme zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, kopr a přidáme odšťavenou okurku. Tzatziki dochutíme solí a kořením.

Upečené brambory necháme trochu vychladnout a podáváme je s tzatziki salátem dozdobené petrželovou natí. Dobrou chuť.