Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 1,2 kg brambor
- hrst nasekané petrželové natě
- 200 g parmezánu
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky mleté červené papriky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl
- koření
- olivový olej
Tzatziki
- 1 salátová okurka
- 300 g zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- sůl
- koření
Parmezánové brambory s tzatziki salátem
Hitem mezi recepty jsou pečené parmezánové brambory a osvěžující tzatziki salát, můžete podávat jako hlavní jídlo nebo předkrm. Skvělé se hodí také jako příloha k masu. „Když je vyzkoušíte, nebudete chtít jiné,“ říká foodblogerka Sandra @varime.blog.
Brambory omyjeme a překrojíme na polovinu. Parmezán nastrouháme během chvilky díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 FOOD+. Smícháme s rozmarýnem, nastrouhaným česnekem, červenou paprikou, nasekanou petrželovou natí, solí a kořením. Plech potřeme olejem a rovnoměrně posypeme parmezánovou směsí. Poskládáme na něj brambory a přitlačíme. Brambory potřeme olivovým olejem, posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby na 200 ℃, asi 30-40 minut.
Okurku omyjeme a se slupkou ji nastrouháme v mlýnku Catler FG 403 FOOD+ s nástavcem na krouhání. Z nastrouhané okurky vymačkáme přebytečnou šťávu. V misce smícháme zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, kopr a přidáme odšťavenou okurku. Tzatziki dochutíme solí a kořením.
Upečené brambory necháme trochu vychladnout a podáváme je s tzatziki salátem dozdobené petrželovou natí. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Brambory omyjeme a překrojíme na polovinu. Parmezán nastrouháme během chvilky díky multifunkčnímu mlýnku Catler FG 403 FOOD+. Smícháme s rozmarýnem, nastrouhaným česnekem, červenou paprikou, nasekanou petrželovou natí, solí a kořením. Plech potřeme olejem a rovnoměrně posypeme parmezánovou směsí. Poskládáme na něj brambory a přitlačíme. Brambory potřeme olivovým olejem, posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby na 200 ℃, asi 30-40 minut.
Okurku omyjeme a se slupkou ji nastrouháme v mlýnku Catler FG 403 FOOD+ s nástavcem na krouhání. Z nastrouhané okurky vymačkáme přebytečnou šťávu. V misce smícháme zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, kopr a přidáme odšťavenou okurku. Tzatziki dochutíme solí a kořením.
Upečené brambory necháme trochu vychladnout a podáváme je s tzatziki salátem dozdobené petrželovou natí. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.