Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Na 9 košíčků si připravte:
- 200 g hořké čokolády min. 80 %
- 100 g másla
- 1 lžíci vanilkového cukru
- arašídové máslo
Nugátové košíčky ve varném robotu
Jednou z fantastických dovedností varného robota Catler TC 8010 je rozpouštění čokolády, sám si přihřívá, sám si míchá a nepřipálí. Tuto nálož čokolády si prostě musíte užít, protože kombinace se slaným arašídovým máslem je vražedná.
Máme 2 možnosti přípravy – buď si směs čokolády, cukru a másla necháme rozpustit v páře, nebo vše vložíme do mixovací nádoby. První možnost doporučuji, pokud máte méně hmoty, naopak tu druhou, pokud připravujete ve větším množství. Pára – 100 °C, cca 5 minut / Mixovací nádoba – míchání rychlost 1, teplota 75 °C, cca 3 - 5 minut.
Do mixovací nádoby nalijeme vodu a na ni položíme parní nástavec. Nastavíme vaření v páře 100 °C. Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do vhodné nádoby, přidáme máslo a vanilkový cukr. Čokoláda se během chvilky rozpustí, směs pak dobře promícháme. Při přípravě v mixovací nádobě míchat nemusíme! Nastavíme si rychlost 1, teplotu 75 °C a přibližně za 3 - 5 minut bude hotovo.
Rozpuštěnou čokoládu přendáme pomocí lžíce do připravených košíčků a necháme alespoň hodinu ztuhnout. Na čokoládu pomocí lžičky naneseme vrstvu arašídového másla a rozetřeme. Navrch nalijeme opět čokoládu a necháme kompletně ztuhnout.
Dobrou chuť.
Máme 2 možnosti přípravy – buď si směs čokolády, cukru a másla necháme rozpustit v páře, nebo vše vložíme do mixovací nádoby. První možnost doporučuji, pokud máte méně hmoty, naopak tu druhou, pokud připravujete ve větším množství. Pára – 100 °C, cca 5 minut / Mixovací nádoba – míchání rychlost 1, teplota 75 °C, cca 3 - 5 minut.
Do mixovací nádoby nalijeme vodu a na ni položíme parní nástavec. Nastavíme vaření v páře 100 °C. Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do vhodné nádoby, přidáme máslo a vanilkový cukr. Čokoláda se během chvilky rozpustí, směs pak dobře promícháme. Při přípravě v mixovací nádobě míchat nemusíme! Nastavíme si rychlost 1, teplotu 75 °C a přibližně za 3 - 5 minut bude hotovo.
Rozpuštěnou čokoládu přendáme pomocí lžíce do připravených košíčků a necháme alespoň hodinu ztuhnout. Na čokoládu pomocí lžičky naneseme vrstvu arašídového másla a rozetřeme. Navrch nalijeme opět čokoládu a necháme kompletně ztuhnout.
Dobrou chuť.