Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Mini Pavlova s tyčovým mixérem
  • 150 g bílků (ze 4 vajec) 
  • špetku soli
  • 200 g cukr krupice
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 1 lžíci škrobu

Na ozdobu:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • mrazem sušené maliny

Mini Pavlova s tyčovým mixérem

Něžnými dortíky Pavlova, co jsou lehké jako obláček okouzlila šéfkuchařka Lea @leaskalova. S pomocí tyčového mixéru Catler SB 810 vyšleháte dokonalou sněhovou směs, šlehačku i nadrtíte malinový prach.  

Do vychlazených bílků přidáme špetku soli a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit lehká pěna, přidáme první čtvrtinu cukru. Postupně, po malých dávkách, přisypáváme zbytek cukru a šleháme, dokud nevznikne pevná, lesklá hmota. Hotový sníh krásně drží tvar na metle. Stěrkou opatrně zapracujeme citronovou šťávu a škrob, aby byl sníh krásně hladký. 

Troubu předehřejeme na 150 °C.  Na pečicí papír si pomocí skleničky nakreslíme stejně velká kolečka. Sníh přeneseme do cukrářského sáčku a nastříkáme na vyznačené tvary. Jakmile vložíme plech dovnitř, snížíme teplotu na 120 °C a pečeme (sušíme) přibližně 60 minut – podle velikosti Pavlov. Troubu během pečení neotvíráme! Po upečení necháme Pavlovy ještě hodinu chladnout v troubě. Jsou opravdu velmi křehké.

Smetanu vyšleháme tyčovým mixérem do tuhé konzistence a přeneseme do cukrářského sáčku, maliny nasekáme také pomocí tyčového mixéru. Opatrně ozdobíme upečené Pavlovy šlehačkou a malinami.

Dobrou chuť.