Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Meruňkové knedlíky s čerstvě mletým mákem
  • 500 g brambor
  • hladká mouka (150-350 g dle typu brambor)
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 15 meruněk
  • 15 kostek cukru

Maková posypka

  • mák
  • rozpuštěné máslo
  • moučkový cukr

Meruňkové knedlíky s čerstvě mletým mákem

Meruňkové knedlíky můžeme podávat jako sladké hlavní jídlo, ale i dezert. Tradiční pokrm z bramborového těsta patří mezi nejoblíbenější a není se čemu divit. Spojení ovoce, bramborového těsta, másla a máku je opravdu pochoutka. Aby mák nebyl hořký a měl sladší a výraznější chuť, je důležité ho těsně před použitím pomlít, ideální pomocník je stolní mlýnek Catler FC 810. Vraťte se do dětství a vychutnejte si meruňkové knedlíky podle foodblogerky Sandry @varime.blog.

Brambory uvaříme ve vodě se slupkou doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Meruňky umyjeme, rozřízneme a vyndáme pecku. Do meruňky místo pecky vložíme kostku cukru. Mák nameleme v mlýnku Catler FC 810.
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno do misky. Přidáme sůl, vejce a postupně i mouku, abychom vytvořili hladké těsto. Když bude lepkavé, přidáme více mouky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme meruňku a obalíme ji. Vyválíme koule. Pokud se lepí, přisypeme mouku.
Koule vložíme do vařicí osolené vody. Když vyplavou na povrch, vaříme ještě 5-10 minut. Meruňkové knedlíky podáváme polité máslem a posypané namletým mákem a práškovým cukrem. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.