Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Masové koule v horkovzdušné fritéze
  • 650-700 g mletého hovězího
  • 120 g strouhanky
  • 80 g čedaru
  • 1 lžička tymiánu, oregana a rozmarýnu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky černého mletého pepře
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 60 ml mléka

Omáčka

  • 80 g másla
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 320 ml hovězího vývaru
  • 250 ml mléka
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • černý mletý pepř

Masové koule v horkovzdušné fritéze

Nemáte rádi zdlouhavé přípravy? Lahodné masové koule s hořčičnou omáčkou jsou hotové raz dva, díky horkovzdušné fritéze Catler HG 410, která šetří nejen váš čas i peněženku.

Do mísy si dáme všechny suroviny na koule a důkladně promícháme. Nejlepším nástrojem jsou v této situaci ruce. Ze směsi vytvarujeme 14-16 koulí, které odkládáme na pekáček horkovzdušné fritézy.
Fritézu nastartujeme na 190 °C s časovačem na 12 minut. Masové koule zastříkneme zlehka olejem a vložíme do rozehřáté fritézy. Po upečení necháme 5 minut odležet před konzumací.
Mezitím si připravíme jednoduchou hořčičnou omáčku. V menší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání metličkou necháme minutu zapražit. Přilijeme vývar a opět mícháme až do zhoustnutí směsi. To bude pouhých pár vteřin. Přidáme mléko, hořčici a pepř a opět mícháme, než nám vznikne jemná krémová omáčka. Pokud jsme použili vývar, který nebyl osolený, samozřejmě dle chuti osolíme. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.

Dobrou chuť.