Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 650-700 g mletého hovězího
- 120 g strouhanky
- 80 g čedaru
- 1 lžička tymiánu, oregana a rozmarýnu
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého mletého pepře
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2 rozšlehaná vejce
- 60 ml mléka
Omáčka
- 80 g másla
- 2,5 lžíce hladké mouky
- 320 ml hovězího vývaru
- 250 ml mléka
- 3 lžičky dijonské hořčice
- černý mletý pepř
Masové koule v horkovzdušné fritéze
Nemáte rádi zdlouhavé přípravy? Lahodné masové koule s hořčičnou omáčkou jsou hotové raz dva, díky horkovzdušné fritéze Catler HG 410, která šetří nejen váš čas i peněženku.
Do mísy si dáme všechny suroviny na koule a důkladně promícháme. Nejlepším nástrojem jsou v této situaci ruce. Ze směsi vytvarujeme 14-16 koulí, které odkládáme na pekáček horkovzdušné fritézy.
Fritézu nastartujeme na 190 °C s časovačem na 12 minut. Masové koule zastříkneme zlehka olejem a vložíme do rozehřáté fritézy. Po upečení necháme 5 minut odležet před konzumací.
Mezitím si připravíme jednoduchou hořčičnou omáčku. V menší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání metličkou necháme minutu zapražit. Přilijeme vývar a opět mícháme až do zhoustnutí směsi. To bude pouhých pár vteřin. Přidáme mléko, hořčici a pepř a opět mícháme, než nám vznikne jemná krémová omáčka. Pokud jsme použili vývar, který nebyl osolený, samozřejmě dle chuti osolíme. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Do mísy si dáme všechny suroviny na koule a důkladně promícháme. Nejlepším nástrojem jsou v této situaci ruce. Ze směsi vytvarujeme 14-16 koulí, které odkládáme na pekáček horkovzdušné fritézy.
Fritézu nastartujeme na 190 °C s časovačem na 12 minut. Masové koule zastříkneme zlehka olejem a vložíme do rozehřáté fritézy. Po upečení necháme 5 minut odležet před konzumací.
Mezitím si připravíme jednoduchou hořčičnou omáčku. V menší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání metličkou necháme minutu zapražit. Přilijeme vývar a opět mícháme až do zhoustnutí směsi. To bude pouhých pár vteřin. Přidáme mléko, hořčici a pepř a opět mícháme, než nám vznikne jemná krémová omáčka. Pokud jsme použili vývar, který nebyl osolený, samozřejmě dle chuti osolíme. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.