Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Masala chléb z domácí pekárny
  • 260 g vody
  • 2 lžíce oleje
  • 130 g brambor vařených ve slupce nastrouhaných najemno
  • 350 g hladké mouky
  • 100 g pšeničné chlebové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžičky Garam masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 pytlík sušeného droždí

Masala chléb z domácí pekárny

Objevte kouzlo domácího chleba. Pekárna Catler BM 700 těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. Celý proces se odehrává bez vás, stačí jen na začátku nasypat suroviny. Stejně tak vznikl i kořeněný, lehce pikantní masala chléb, který je díky bramborám navlhlý a sytý. 

Do nádoby pekárny Catler BM 700 dáme všechny suroviny v uvedeném pořadí. Nádobu vložíme do pekárny a zavřeme víko. Zvolíme program na základní chléb, váhu nastavíme na 1 kg a opečení kůrky střední. Po upečení vyjmeme formu z pekárny, chléb vyklopíme ideálně na mřížku, vyndáme hnětací hák ze spodní strany chleba a chléb necháme alespoň 30 minut vychladnout.
Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.