Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Malinová bábovka s ruby čokoládou
  • 250 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • ½ lžičky sódy bikarbony
  • ¼ lžičky soli
  • 200 g cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 120 ml oleje
  • 200 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 150 g malin
  • máslo a polohrubá mouka na vymaštění a vysypání formy

Poleva

  • 100 g ruby čokolády
  • 1 lžičky kokosového oleje

Malinová bábovka s ruby čokoládou

Láska má mnoho podob a tato malinová bábovka s ruby čokoládou je jednou z nich. Recept připravila foodblogerka Sandra @varime.blog. Překvapte svou drahou polovičku nebo si jen tak oslaďte den. 

Vejce s cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu Catler KM 8013  přibližně 5 minut. Přilijeme olej, přidáme zakysanou smetanou a vanilkovou pastu. Lehce promícháme. K tekutým ingrediencím přidáme mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a vanilkový cukr. Jemně promícháme, ale ne příliš dlouho, aby těsto zůstalo nadýchané.
Maliny lehce obalíme v mouce, aby nespadly ke dnu, opatrně je vmícháme do těsta. Připravené těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (24 cm).
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut. Poté bábovku přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut. Zda je bábovka upečená, ověříme špejlí – pokud zůstane po vytažení suchá, je hotová. Pokud je lepkavá, pečeme dalších 10 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout 10 minut, poté ji vyklopíme.
Ruby čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s kokosovým olejem a zchladlou bábovku jí polijeme. Nakonec ozdobíme jedlými květy a čerstvými malinami. Dobrou chuť.

Tip: Pokud chceme mít jistotu, že maliny neklesnou ke dnu, můžeme polovinu těsta nalít do formy a předpéct 3-5 minut. Poté přidáme polovinu malin, zalijeme zbytkem těsta a poklademe druhou polovinou malin.

Videorecept najdete na našem Instagramu.