Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 1 květák
- 4-5 lžic olivového oleje
- 2 cibule
- 125 g bryndzy
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ¼ lžičky mletého pepře
Květáková polévka
Venku vládne zima, a to je ten pravý čas na krémovou polévku, co prohřeje. Několik jednoduchých ingrediencí a recept od šéfkuchařky Ley, @leaskalova vám zpříjemní zimní den.
Květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli překrojíme na osminky a na plechu promícháme s olejem. Pečeme na 200 stupňů cca 45 minut, dokud není vše opečené a měkké. Přendáme do hrnce a přidáme bryndzu, smetanu, vývar, koření a rozmixujeme tyčovým mixérem Catler SB 810 Vacu + dohladka. Dochutíme a před podáváním ještě našleháme. Ozdobíme vypečenou slaninou a opečenými ořechy.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli překrojíme na osminky a na plechu promícháme s olejem. Pečeme na 200 stupňů cca 45 minut, dokud není vše opečené a měkké. Přendáme do hrnce a přidáme bryndzu, smetanu, vývar, koření a rozmixujeme tyčovým mixérem Catler SB 810 Vacu + dohladka. Dochutíme a před podáváním ještě našleháme. Ozdobíme vypečenou slaninou a opečenými ořechy.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.