Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Květáková polévka
  • 1 květák
  • 4-5 lžic olivového oleje
  • 2 cibule
  • 125 g bryndzy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého pepře 

Květáková polévka

Venku vládne zima, a to je ten pravý čas na krémovou polévku, co prohřeje. Několik jednoduchých ingrediencí a recept od šéfkuchařky Ley, @leaskalova vám zpříjemní zimní den. 
 
Květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli překrojíme na osminky a na plechu promícháme s olejem. Pečeme na 200 stupňů cca 45 minut, dokud není vše opečené a měkké. Přendáme do hrnce a přidáme bryndzu, smetanu, vývar, koření a rozmixujeme tyčovým mixérem Catler SB 810 Vacu + dohladka. Dochutíme a před podáváním ještě našleháme. Ozdobíme vypečenou slaninou a opečenými ořechy.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.