Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Kuřecí špízy z fritézy
  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené cibule
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ¼ lžičky chilli
  • ¼ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Česnekové máslo

  • 110 g másla
  • 6 stroužků prolisovaného česneku
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžíce medu

Kuřecí špízy z fritézy

Nejrychlejší příprava pokrmů s minimem oleje, horkovzdušná fritéza Catler HG 410 opět boduje, tentokrát s kuřecími špízy s česnekovým máslem. 

Smícháme si všechno koření. Kuřecí maso si očistíme a pokrájíme na kousky cca 4x4 cm. K masu přidáme lžíci oleje, promícháme, poté přisypeme směs koření a opět promícháme. Necháme 20 minut odležet. Maso kousek po kousku napíchneme na špízy. Nastartujeme horkovzdušnou fritézu na 205 °C s časovačem na 18 minut. Vložíme pekáček se špízy a necháme fritézu pracovat. Po 10 minutách špízy otočíme. Od 16. minuty kontrolujeme, a případně vyndáme dříve. Po upečení necháme špízy 5 minut odležet. Mezitím si rozpustíme máslo, přidáme do něj petrželku, česnek a med a minutu společně povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborami či rýží.

Dobrou chuť.