Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky sladké papriky
- ¼ lžičky chilli
- ¼ lžičky kurkumy
- ½ lžičky černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Česnekové máslo
- 110 g másla
- 6 stroužků prolisovaného česneku
- 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžíce medu
Kuřecí špízy z fritézy
Nejrychlejší příprava pokrmů s minimem oleje, horkovzdušná fritéza Catler HG 410 opět boduje, tentokrát s kuřecími špízy s česnekovým máslem.
Smícháme si všechno koření. Kuřecí maso si očistíme a pokrájíme na kousky cca 4x4 cm. K masu přidáme lžíci oleje, promícháme, poté přisypeme směs koření a opět promícháme. Necháme 20 minut odležet. Maso kousek po kousku napíchneme na špízy. Nastartujeme horkovzdušnou fritézu na 205 °C s časovačem na 18 minut. Vložíme pekáček se špízy a necháme fritézu pracovat. Po 10 minutách špízy otočíme. Od 16. minuty kontrolujeme, a případně vyndáme dříve. Po upečení necháme špízy 5 minut odležet. Mezitím si rozpustíme máslo, přidáme do něj petrželku, česnek a med a minutu společně povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborami či rýží.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Smícháme si všechno koření. Kuřecí maso si očistíme a pokrájíme na kousky cca 4x4 cm. K masu přidáme lžíci oleje, promícháme, poté přisypeme směs koření a opět promícháme. Necháme 20 minut odležet. Maso kousek po kousku napíchneme na špízy. Nastartujeme horkovzdušnou fritézu na 205 °C s časovačem na 18 minut. Vložíme pekáček se špízy a necháme fritézu pracovat. Po 10 minutách špízy otočíme. Od 16. minuty kontrolujeme, a případně vyndáme dříve. Po upečení necháme špízy 5 minut odležet. Mezitím si rozpustíme máslo, přidáme do něj petrželku, česnek a med a minutu společně povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborami či rýží.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.