Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Kuřecí špízy s mangem
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 mango 
  • 1 sladká červená paprika
  • 1 střední červená cibule
  • petrželka, jarní cibulka
  • měsíčky citronu

Marináda

  • šťáva z ½ citronu 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1 lžička sušeného česneku 
  • 2 lžičky chilli 
  • špetka soli
  • 2 lžíce medu

Příloha

  • 400 ml kokosového mléka
  • 125 ml vody
  • špetka soli
  • 250 ml jasmínové rýže

Kuřecí špízy s mangem

Oblíbený čas na grilování? Právě teď. Grilujte se smart grilem Catler GR 7010, kdy se vám zachce. Gril se rychle rozpálí a okamžitě griluje bez připalování díky speciálnímu povrchu MagmaTec. Musíte ochutnat kuřecí špízy s mangem, paprikou a cibulkou, chuťově dokonale vyvážené kokosovou rýží. 

Začneme přílohou. Kokosové mléko s vodou přivedeme k varu, osolíme, přisypeme rýži a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Sundáme z plotny a necháme dojít 20 minut. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso, mango a papriku si nakrájíme na cca 2cm kostičky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Na špičaté špejle nebo na kovové špízy napichujeme v pořadí maso, mango, paprika, cibule. Každý bude mít jiný počet kousků, ale vyjde nám to přibližně na 4 špízy. Co zbyde napíchneme na konec nehledě na pořadí.
Smart gril Catler GR 7010 nastartujeme na 150 °C, vyskládáme na něj špízy vedle sebe, potřeme marinádou, zavřeme víko a grilujeme 8-10 minut. Část marinády steče na plochu a bude až do černa, to je v pořádku, na klasickém grilu máte přece taky napáleno na roštu. Když je maso hotové (jde snadno od špejle) a mango také krásně změklo, máme hotovo.
Špízy servírujeme na kokosové rýži dozdobené petrželkou, jarní cibulkou a měsíčky citrónu na dochucení na talíři.

Dobrou chuť!