Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 kuřecí prsa
- 1 mango
- 1 sladká červená paprika
- 1 střední červená cibule
- petrželka, jarní cibulka
- měsíčky citronu
Marináda
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžičky chilli
- špetka soli
- 2 lžíce medu
Příloha
- 400 ml kokosového mléka
- 125 ml vody
- špetka soli
- 250 ml jasmínové rýže
Kuřecí špízy s mangem
Oblíbený čas na grilování? Právě teď. Grilujte se smart grilem Catler GR 7010, kdy se vám zachce. Gril se rychle rozpálí a okamžitě griluje bez připalování díky speciálnímu povrchu MagmaTec. Musíte ochutnat kuřecí špízy s mangem, paprikou a cibulkou, chuťově dokonale vyvážené kokosovou rýží.
Začneme přílohou. Kokosové mléko s vodou přivedeme k varu, osolíme, přisypeme rýži a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Sundáme z plotny a necháme dojít 20 minut. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso, mango a papriku si nakrájíme na cca 2cm kostičky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Na špičaté špejle nebo na kovové špízy napichujeme v pořadí maso, mango, paprika, cibule. Každý bude mít jiný počet kousků, ale vyjde nám to přibližně na 4 špízy. Co zbyde napíchneme na konec nehledě na pořadí.
Smart gril Catler GR 7010 nastartujeme na 150 °C, vyskládáme na něj špízy vedle sebe, potřeme marinádou, zavřeme víko a grilujeme 8-10 minut. Část marinády steče na plochu a bude až do černa, to je v pořádku, na klasickém grilu máte přece taky napáleno na roštu. Když je maso hotové (jde snadno od špejle) a mango také krásně změklo, máme hotovo.
Špízy servírujeme na kokosové rýži dozdobené petrželkou, jarní cibulkou a měsíčky citrónu na dochucení na talíři.
Dobrou chuť!
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Začneme přílohou. Kokosové mléko s vodou přivedeme k varu, osolíme, přisypeme rýži a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Sundáme z plotny a necháme dojít 20 minut. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu. Maso, mango a papriku si nakrájíme na cca 2cm kostičky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Na špičaté špejle nebo na kovové špízy napichujeme v pořadí maso, mango, paprika, cibule. Každý bude mít jiný počet kousků, ale vyjde nám to přibližně na 4 špízy. Co zbyde napíchneme na konec nehledě na pořadí.
Smart gril Catler GR 7010 nastartujeme na 150 °C, vyskládáme na něj špízy vedle sebe, potřeme marinádou, zavřeme víko a grilujeme 8-10 minut. Část marinády steče na plochu a bude až do černa, to je v pořádku, na klasickém grilu máte přece taky napáleno na roštu. Když je maso hotové (jde snadno od špejle) a mango také krásně změklo, máme hotovo.
Špízy servírujeme na kokosové rýži dozdobené petrželkou, jarní cibulkou a měsíčky citrónu na dochucení na talíři.
Dobrou chuť!
Videorecept najdete na našem Instagramu.