Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Kuřecí nugety s domácí majonézou
  • 200 g kuřecích prsou
  • 140 g brambor
  • 1/2 menší cibule
  • 25 g čedaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky lahůdkové papriky

Majonéza

  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje 
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • 3 stroužky česneku
  • kadeřavá petržel

Kuřecí nugety s domácí majonézou

Chopper, mlecí nůž, tyčový nástavec s kotoučem na majonézy a hlavně výkon: cokoliv vás napadne, má pro vás to správné příslušenství a povznese vaše kulinářské umění výš! Tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+. Zkuste kuřecí nugety s domácí majonézou.

Nejdříve si připravíme majonézu. Do vysoké nádoby od tyčového mixéru si dáme všechny suroviny v pokojové teplotě kromě česneku a petrželky. Olej jako poslední. Tyčovým mixérem s nástavcem na majonézu mixujeme odspoda a postupně mixér zvedáme. Olej emulzifikuje a postupně nám vznikne krásně krémová majonéza. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Zamícháme a máme hotovo.

Na nugety si uvaříme bramboru ve slupce. Oloupeme a do sekáčku od mixéru přidáme ke všem ostatním surovinám. Rozmixujeme na jemnou pastu. Směs je poměrně lepivá, a tak k tvarování nuget použijeme dvě lžíce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme nugety cca 3 minuty z každé strany. Recept vychází na cca 12 nuget.

Dobrou chuť