Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Křehká čína v horkovzdušné fritéze
  • 600 g kuřecích prsou
  • 5 lžic světlé sójové omáčky
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžička prolisovaného česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 3 lžíce tekutého sladidla (agáve, med, …)
  • 1 lžíce chilli oleje nebo lžička chilli vloček (volitelné)
  • 1 lžička bikarbonátu sody
  • 350 g mražené zeleniny na čínu (1 pytlík)
  • jarní cibulka, sezam a Sriracha na zdobení
  • rýže

Křehká čína v horkovzdušné fritéze

Nechte se inspirovat asijskou kuchyní, foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch pro vás připravil bleskový recept na čínu v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 a prozradil i malý trik pro křehké rozpadající se maso. Tajemstvím je soda.

Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, ocet, ústřicovku, kečup, česnek, zázvor, sladilo, chilli olej a sodu. Vše důkladně promícháme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na  30 minut do lednice. Nastartujeme si fritézu na 190 °C s časovačem na 15 minut. Naložené maso dáme do pekáčku fritézy, přidáme zeleninu, zamícháme a vložíme do fritézy. V mezičase si uvaříme rýži a nakrájíme jarní cibulku. Po 15 minutách máme čínu hotovou. Servírujeme dozdobené jarní cibulkou, sezamovými semínky a Srirachou.
Dobru chuť.