Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 600 g kuřecích prsou
- 5 lžic světlé sójové omáčky
- 4 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžička prolisovaného česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 3 lžíce tekutého sladidla (agáve, med, …)
- 1 lžíce chilli oleje nebo lžička chilli vloček (volitelné)
- 1 lžička bikarbonátu sody
- 350 g mražené zeleniny na čínu (1 pytlík)
- jarní cibulka, sezam a Sriracha na zdobení
- rýže
Křehká čína v horkovzdušné fritéze
Nechte se inspirovat asijskou kuchyní, foodbloger Jakub Gregor, @Gregitch pro vás připravil bleskový recept na čínu v horkovzdušné fritéze Catler HG 410 a prozradil i malý trik pro křehké rozpadající se maso. Tajemstvím je soda.
Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, ocet, ústřicovku, kečup, česnek, zázvor, sladilo, chilli olej a sodu. Vše důkladně promícháme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do lednice. Nastartujeme si fritézu na 190 °C s časovačem na 15 minut. Naložené maso dáme do pekáčku fritézy, přidáme zeleninu, zamícháme a vložíme do fritézy. V mezičase si uvaříme rýži a nakrájíme jarní cibulku. Po 15 minutách máme čínu hotovou. Servírujeme dozdobené jarní cibulkou, sezamovými semínky a Srirachou.
Dobru chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, ocet, ústřicovku, kečup, česnek, zázvor, sladilo, chilli olej a sodu. Vše důkladně promícháme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do lednice. Nastartujeme si fritézu na 190 °C s časovačem na 15 minut. Naložené maso dáme do pekáčku fritézy, přidáme zeleninu, zamícháme a vložíme do fritézy. V mezičase si uvaříme rýži a nakrájíme jarní cibulku. Po 15 minutách máme čínu hotovou. Servírujeme dozdobené jarní cibulkou, sezamovými semínky a Srirachou.
Dobru chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.