Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Králičí stehna na víně s hořčičnými semínky
  • 4 králičí stehna
  • 1 lžíci hořčičných semínek
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 100 g másla
  • 50 ml bílého vína
  • 500 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
  • 1 velkou bílou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 200 ml smetany (33 %)
  • 500 g mladých brambor se slupkou
  • 8 ks mrkví
  • sůl, pepř

Králičí stehna na víně s hořčičnými semínky

Francouzský původ tomuto receptu nelze upřít stejně jako kvalitní dijonskou hořčici. Typicky pikantní vlastnosti dijonské hořčice a specifické složení dává tomuto jídlu excelentní chuť. Králičí stehna na víně s hořčičnými semínky připravené v multifunkčním hrnci Catler MC 8010.

Do nádoby hrnce vložíme 2/3 másla a nastavíme program Fry (Smažení) na 20 min. Posolené a opepřené králičí nožky opečeme ze všech stran, pak dáme maso na chvíli stranou. Do nádoby hrnce a do výpeku z masa vložíme nejdříve hořčičná semínka, velmi krátce osmahneme (cca 1 min.) a jakmile začnou praskat, přidáme k nim pokrájenou cibuli a česnek. Směs promícháme a trochu opražíme a vrátíme k ní maso. Vše zalijeme vínem, vývarem a přidáme kvalitní dijonskou hořčici. Na vrch položíme snítku rozmarýnu. Nastavíme program Stew (Dušení) na 28 minut.
Jakmile máme hotovo, vyjmeme z hrnce maso a vmícháme do omáčky smetanu, vše prohřejeme a zredukujeme na hustší omáčku. Bude to trvat pouze chvíli. Do omáčky vrátíme maso a udržujeme v teple.
Posledním krokem je vaření přílohy – mladé brambory s mrkví. Umyté malé brambůrky překrojíme, dáme do hrnce se zbylou 1/3 másla, trochou soli, umytou mrkví s natí a snítkou rozmarýnu. Nastavíme program Oven (Pečení) 15-17 minut na 140 °C.

Dobrou chuť.