Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 2 kachní prsa s kůží
- 2 snítky rozmarýnu
- ½ hlávky červeného zelí
- 1 lžičku soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 3 červené cibule
- 3 dcl portského vína
- 100 g švestkových povidel
Kachní prsa sous vide ve varném robotu
Varný robot Catler TC 8010 si poradí i s metodou vaření ve vakuu, ve vodní lázni s řízenou teplotou. Maso tak nasaje vůni bylin a zůstane šťavnaté. Robote, prostři nám kachní prsa sous vide se švestkovou omáčkou a salátem z červeného zelí.
Kachní prsa očistíme a jejich kůži jemně pouze špičkou nože nařežeme na kostičky. Na studenou pánev položíme prsa kůží dolů při nízkém stupni teploty ji vypečeme (sádlo schováme), trvá to cca 15 min. Poté ještě na pár vteřin otočíme a zatáhneme z druhé strany.
Takto připravené prso vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme snítku rozmarýnu a zavakuujeme. Do nádoby varného robota dáme dostatek vody a nastavíme teplotu 60 °C, zakryjeme víkem, přičemž otvor necháme volný. Nastavíme čas dle tabulky sous vide (cca 300 g, velmi rare 60 °C – 30 minut, rare – 90 minut). Jakmile máme prso hotové, vyndáme ho.
Červené zelí si nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Vložíme do mísy a osolíme, přidáme olej a limetkovou šťávu a pořádně promačkáme, dokud zelí lehce nezměkne.
Na omáčku si na sádle, které jsme si odložili, opečeme červenou cibuli dohněda. Zalijeme portským vínem a necháme svařit cca na ⅓ objemu až není cítit alkohol. Přidáme špetku soli a scedíme. Zahustíme švestkovými povidly a ještě prošleháme tyčovým mixérem. Podáváme.
Dobrou chuť.
Kachní prsa očistíme a jejich kůži jemně pouze špičkou nože nařežeme na kostičky. Na studenou pánev položíme prsa kůží dolů při nízkém stupni teploty ji vypečeme (sádlo schováme), trvá to cca 15 min. Poté ještě na pár vteřin otočíme a zatáhneme z druhé strany.
Takto připravené prso vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme snítku rozmarýnu a zavakuujeme. Do nádoby varného robota dáme dostatek vody a nastavíme teplotu 60 °C, zakryjeme víkem, přičemž otvor necháme volný. Nastavíme čas dle tabulky sous vide (cca 300 g, velmi rare 60 °C – 30 minut, rare – 90 minut). Jakmile máme prso hotové, vyndáme ho.
Červené zelí si nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Vložíme do mísy a osolíme, přidáme olej a limetkovou šťávu a pořádně promačkáme, dokud zelí lehce nezměkne.
Na omáčku si na sádle, které jsme si odložili, opečeme červenou cibuli dohněda. Zalijeme portským vínem a necháme svařit cca na ⅓ objemu až není cítit alkohol. Přidáme špetku soli a scedíme. Zahustíme švestkovými povidly a ještě prošleháme tyčovým mixérem. Podáváme.
Dobrou chuť.