Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Jerky ze solární sušičky potravin
  • 700 g hovězího masa (hovězí zadní)
  • 80 ml sójové omáčky
  • 20 ml worcestrové omáčky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli

Jerky ze solární sušičky potravin

Sušené maso je skvělým zdrojem bílkovin a ideálním snackem na cesty, do práce nebo je tak na doma jako zdravá alternativa chipsů. Existuje více způsobů, jak jerky připravit. Podle foodblogerky Sandry @varime.blog je nejjednodušší a nejlepší způsob použít solární sušičku potravin Catler FD 4020. Sušička má 8 nerezových plat, kromě masa vám uchová i bylinky, houby, ovoce i zeleninu s vysokým obsahem organismu prospěšných látek a chutí čerstvosti.

Do misky nalijeme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku a javorový sirup. Přidáme sušený česnek, cukr, mletou červenou papriku, mletý pepř a sůl. Vše důkladně promísíme. Hovězí maso zbavíme šlach a nakrájíme ho na plátky přibližně 3-5 mm. Plátky se mohou krájet trochu obtížněji, a proto dáme maso ztuhnout na chvilku do mrazničky.
Plátky jemně rozklepeme, vložíme do marinády a necháme marinovat minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce. Každý kousek marinovaného masa jemně utřeme kuchyňskou utěrkou. Plátky masa poskládáme do sušičky potravin Catler FD 4020. Sušíme při 70 °C asi 3-4 hodiny. Trvanlivost sušeného masa je minimálně 3 měsíce.

Dobrou chuť.
 
Videorecept najdete na našem Instagramu.