Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 400 ml teplé vody
- lžička soli
- lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí
- 500 g hladké mouky
- 2 snítky rozmarýnu
- zdobení: bylinky, cibule, olivy, rajčata, žampiony…
Italská focaccia z kynutého těsta
Zbavte se jednou provždy otázky, co budeme vařit. S multifunkčním varným robotem Catler TC 9010 získáte přístup ke stovkám receptů. Anebo tvořte vlastní a využijte všechny funkce naplno. Naváží, zpracuje, zadělá, zamíchá, rozmixuje, uvaří i ohřeje. Zkuste tradiční italskou focacciu z kynutého těsta.
Vodu, sůl, cukr a droždí dáme do mísy robota. Nastavíme teplotu 37 stupňů, rychlost 2. Necháme 2 minuty dobře zamíchat a zahřát, aby těsto později krásně vykynulo. Prosejeme mouku a necháme znovu zamíchat cca 3 minuty, tentokrát bez teploty na rychlost 1. Do těsta zapracujeme nasekaný rozmarýn. Vyjmeme metlu a necháme těsto vykynout na teplém místě 1-1,5 hodiny. Vykynuté těsto vyklopíme na vyšší plech s pečicím papírem, opatrně rozprostřeme na plochu plechu. Přikryjeme utěrkou a dáme opět na teplé místo na 15 minut. Zdobíme různými přísadami jako jsou bylinky, olivy, rajčata nebo sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů dozlatova cca 20 minut.
Dobrou chuť.
Vodu, sůl, cukr a droždí dáme do mísy robota. Nastavíme teplotu 37 stupňů, rychlost 2. Necháme 2 minuty dobře zamíchat a zahřát, aby těsto později krásně vykynulo. Prosejeme mouku a necháme znovu zamíchat cca 3 minuty, tentokrát bez teploty na rychlost 1. Do těsta zapracujeme nasekaný rozmarýn. Vyjmeme metlu a necháme těsto vykynout na teplém místě 1-1,5 hodiny. Vykynuté těsto vyklopíme na vyšší plech s pečicím papírem, opatrně rozprostřeme na plochu plechu. Přikryjeme utěrkou a dáme opět na teplé místo na 15 minut. Zdobíme různými přísadami jako jsou bylinky, olivy, rajčata nebo sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů dozlatova cca 20 minut.
Dobrou chuť.