Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Italská focaccia z kynutého těsta
  • 400 ml teplé vody
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • zdobení: bylinky, cibule, olivy, rajčata, žampiony…

Italská focaccia z kynutého těsta

Zbavte se jednou provždy otázky, co budeme vařit. S multifunkčním varným robotem Catler TC 9010 získáte přístup ke stovkám receptů. Anebo tvořte vlastní a využijte všechny funkce naplno. Naváží, zpracuje, zadělá, zamíchá, rozmixuje, uvaří i ohřeje. Zkuste tradiční italskou focacciu z kynutého těsta.

Vodu, sůl, cukr a droždí dáme do mísy robota. Nastavíme teplotu 37 stupňů, rychlost 2. Necháme 2 minuty dobře zamíchat a zahřát, aby těsto později krásně vykynulo. Prosejeme mouku a necháme znovu zamíchat cca 3 minuty, tentokrát bez teploty na rychlost 1. Do těsta zapracujeme nasekaný rozmarýn. Vyjmeme metlu a necháme těsto vykynout na teplém místě 1-1,5 hodiny. Vykynuté těsto vyklopíme na vyšší plech s pečicím papírem, opatrně rozprostřeme na plochu plechu. Přikryjeme utěrkou a dáme opět na teplé místo na 15 minut. Zdobíme různými přísadami jako jsou bylinky, olivy, rajčata nebo sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů dozlatova cca 20 minut.

Dobrou chuť.