Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Burger
- 500 g hovězího masa (hovězí krk)
- 4 plátky slaniny
- 4 plátky čedaru
- salát
- sůl, koření
- kuchyňský robot Catler KM 8013
Dressing
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky hořčice
- 4 lžičky kečupu
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky octa
- sůl, koření
- olivový olej
- tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+
Domácí bulky
- 160 g hladké mouky
- 40 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 5 g cukru krystal
- 7 g čerstvého droždí
- 150 ml vlažného mléka
- 40 g másla
- 1 žloutek a 1 lžíce mléka (na potření)
- sezamová semínka
- multifunkční mlýnek FG 403 Food+
Hovězí double burger
Gurmánský zážitek – čerstvé mleté maso, domácí bulka a jemný dressing. Chuťové buňky uspokojí hovězí double burger podle foodblogerky Sandry @varime.blog. Díky pomocníkům Catler bude příprava hračka.
Z mléka, cukru a droždí vytvoříme kvásek, necháme vzejít pod utěrkou 15 minut. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a postupně zapracujeme máslo. Pomocí kuchyňského robota Catler KM 8013 s hnětacím hákem zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a vytvoříme bulky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 40 minut. Před pečením je potřeme žloutkem s lžící mléka, posypeme sezamem, a dáme péct na 200 °C přibližně 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme dressing. Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Vložíme do mixéru Catler SB 810 Vacu+, přidáme majonézu, jogurt, hořčici, kečup, med, ocet, sůl a koření. Vymixujeme dohladka a dáme do chladničky.
Maso pomeleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+, dochutíme. Vytvoříme 4 placky a opečeme 3-4 minuty z každé strany. 1 minutu před koncem přidáme čedar. Bulky rozkrojíme a zlehka opečeme. Na spodní část dáme dressing, salát, 2 opečená masa s čedarem a opečenou slaninu. Vrchní část bulky potřeme dressingem a přiklopíme.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Z mléka, cukru a droždí vytvoříme kvásek, necháme vzejít pod utěrkou 15 minut. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a postupně zapracujeme máslo. Pomocí kuchyňského robota Catler KM 8013 s hnětacím hákem zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a vytvoříme bulky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 40 minut. Před pečením je potřeme žloutkem s lžící mléka, posypeme sezamem, a dáme péct na 200 °C přibližně 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme dressing. Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Vložíme do mixéru Catler SB 810 Vacu+, přidáme majonézu, jogurt, hořčici, kečup, med, ocet, sůl a koření. Vymixujeme dohladka a dáme do chladničky.
Maso pomeleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+, dochutíme. Vytvoříme 4 placky a opečeme 3-4 minuty z každé strany. 1 minutu před koncem přidáme čedar. Bulky rozkrojíme a zlehka opečeme. Na spodní část dáme dressing, salát, 2 opečená masa s čedarem a opečenou slaninu. Vrchní část bulky potřeme dressingem a přiklopíme.
Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.