Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Hovězí double burger

Burger

Dressing

  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžičky hořčice
  • 4 lžičky kečupu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky octa
  • sůl, koření
  • olivový olej
  • tyčový mixér Catler SB 810 Vacu+

Domácí bulky

  • 160 g hladké mouky
  • 40 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 5 g cukru krystal
  • 7 g čerstvého droždí
  • 150 ml vlažného mléka
  • 40 g másla 
  • 1 žloutek a 1 lžíce mléka (na potření)
  • sezamová semínka
  • multifunkční mlýnek FG 403 Food+

Hovězí double burger

Gurmánský zážitek – čerstvé mleté maso, domácí bulka a jemný dressing. Chuťové buňky uspokojí hovězí double burger podle foodblogerky Sandry @varime.blog. Díky pomocníkům Catler bude příprava hračka.

Z mléka, cukru a droždí vytvoříme kvásek, necháme vzejít pod utěrkou 15 minut. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a postupně zapracujeme máslo. Pomocí kuchyňského robota Catler KM 8013 s hnětacím hákem zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a vytvoříme bulky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 40 minut. Před pečením je potřeme žloutkem s lžící mléka, posypeme sezamem, a dáme péct na 200 °C přibližně 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme dressing. Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Vložíme do mixéru Catler SB 810 Vacu+, přidáme majonézu, jogurt, hořčici, kečup, med, ocet, sůl a koření. Vymixujeme dohladka a dáme do chladničky.

Maso pomeleme v multifunkčním mlýnku Catler FG 403 Food+, dochutíme. Vytvoříme 4 placky a opečeme 3-4 minuty z každé strany. 1 minutu před koncem přidáme čedar. Bulky rozkrojíme a zlehka opečeme. Na spodní část dáme dressing, salát, 2 opečená masa s čedarem a opečenou slaninu. Vrchní část bulky potřeme dressingem a přiklopíme.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.