Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou ve varném robotu

Holandská omáčka

  • 250 g másla
  • 50 g voda
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • pepř mletý

Vejce Benedikt

  • 2 vejce
  • 1 brioška
  • 1 lžíce másla
  • 2 plátky kvalitní šunky
  • ocet, sůl, pažitka

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou ve varném robotu

Dokonale jemná holandská omáčka, která skvěle ladí s chřestem, jarní zeleninou, rybou i vejcem Benedikt. Díky varnému robotu Catler TC 8010 se rozplynou všechny vaše obavy ze sražených žloutků a nekonečného šlehání. Připravte si TOP snídani podle šéfkuchařky Ley, @leaskalova.

Nejprve si v hrnci přepustíme máslo, necháme pomalu rozpouštět na mírném ohni a nikdy s ním nemícháme, jen sbíráme bílou pěnou, dokud nezbyde jen úplně zlatá tekutina. Do varného robota Catler TC 8010 dáme vodu, citronovou šťávu, žloutky, sůl, pepř a zahřejeme na 70 stupňů 2 minuty při stupni šlehání 3. Potom při stejné teplotě zapneme na 4 minuty stupeň šlehání 4 a otvorem ve víku pomalinku přiléváme přepuštěné máslo.
Vodu s octem a solí přivedeme k varu, uprostřed utvoříme druhým koncem vařečky vír a rozklepneme do něj celé vejce. Při mírném varu vaříme 3 minuty a poté opatrně vyndáme lžící. Briošku rozkrojíme a opečeme na másle. Šunku nakrájíme na proužky a také opečeme s kouskem másla. Servírujeme šunku na briošku, potom vejce, polijeme holandskou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.