Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Foccacia ve varném robotu
  • 400 ml teplé vody
  •  lžička soli
  • lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • zdobení: bylinky, cibule, olivy, rajčata, žampiony, jedlé květy

Foccacia ve varném robotu

Naváží, zpracuje, zadělá, zamíchá, rozmixuje, uvaří i ohřeje, varný robot Catler TC 8010. Vyzkoušejte si s ním například tradiční kynutou italskou focacciu – nadýchaný chléb s křupavou kůrkou, provoněný rozmarýnem. 

Vodu, sůl, cukr a droždí dáme do mísy varného robota Catler TC 8010. Nastavíme teplotu 37 stupňů, rychlost 2. Necháme 2 minuty dobře zamíchat a zahřát, aby těsto později krásně vykynulo. Prosejeme mouku a necháme znovu zamíchat cca 3 minuty, tentokrát bez teploty na rychlost 1. Do těsta zapracujeme nasekaný rozmarýn. Vyjmeme metlu a necháme těsto vykynout na teplém místě 1-1,5 hodiny.
Vykynuté těsto vyklopíme na vyšší plech s pečicím papírem, opatrně rozprostřeme na plochu plechu. Přikryjeme utěrkou a dáme opět na teplé místo na 15 minut.
Zdobíme různými přísadami jako jsou bylinky, olivy, rajčata nebo sýr. Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů dozlatova cca 20 minut. Dobrou chuť.