Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 400 g máslové dýně
- 400 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 25 g oleje
- 3 lžíce hnědého cukru
- ¾ balení sušeného droždí
- 2 lžičky pumpkin spice
Dýňový chléb v domácí pekárně
Skvělý způsob, jak vstoupit do dýňové sezóny, receptem na domácí dýňový chléb v podání foodblogera Jakuba Gregora, @Gregitch a pekárny Catler BM 700. Dýně dodává chlebu vláčnost, krásnou barvu a sladkou chuť. Vychutnejte si ho v kombinaci s domácím džemem. Jak chléb, tak džem nebo třeba i jogurt připravíte v pekárně.
Máslovou dýni si oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostičky. 400 g bude cca ½ normálně veliké dýně. Naporcovanou dýni vaříme cca 5 minut v pařáku nebo ve vodě. Uvařenou dýni si rozmixujeme na kaši. Všechny suroviny dáme do nádoby domácí pekárny. Zvolíme program na základní chléb, váha 1 kg, středně opečené kůrka. Po upečení chléb vyklopíme na mřížku a necháme chladnout.
Dobrou chuť.
Videorecept na našem Instagramu.
Máslovou dýni si oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostičky. 400 g bude cca ½ normálně veliké dýně. Naporcovanou dýni vaříme cca 5 minut v pařáku nebo ve vodě. Uvařenou dýni si rozmixujeme na kaši. Všechny suroviny dáme do nádoby domácí pekárny. Zvolíme program na základní chléb, váha 1 kg, středně opečené kůrka. Po upečení chléb vyklopíme na mřížku a necháme chladnout.
Dobrou chuť.
Videorecept na našem Instagramu.