Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Pečená červená řepa s kozím sýrem
  • 5 ks mladé bulvy řepy
  • kozí sýr
  • 5-7 lístků šalvěje
  • snítka tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekaných ořechů
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy nebo octu balsamico

Pečená červená řepa s kozím sýrem

Mladá řepa a kozí sýr s bylinkami a ořechy tvoří neodolatelnou souhru chutí. Výborně se hodí k tymiánu, rozmarýnu, ale v tomto receptu jsme dali přednost šalvěji. Pomocníkem k ruce vám bude multifunkční indukční hrnec Catler MC 8010.

Řepu dobře omyjeme a rozkrájíme. Přidáme neoloupané stroužky česneku, osolíme a opepříme, zakápneme olejem a přidáme citrónovou šťávu. Na vrch poklademe lístky šalvěje a snítku tymiánu. Pečeme na programu OVEN (pečení v troubě) 25 – 30 minut na 120 °C. Řepa bude měkká tzv. na skus, nikoli přepečená. Pokud však chceme měkčí, necháme ji ještě dopéct (podle velikosti kusů). Kozí sýr nakrájíme a podáváme s teplou řepou. Chceme-li ho zapéct na řepě, postačí nám k tomu 10 min na 120 °C v programu OVEN. Poslední krok je vymáčknout upečené stroužky česneku mezi řepu a zasypat ořechy. Dochutíme solí a pepřem. Dobrou chuť.

Tip: Mladé listy řepy nevyhazujeme, jsou plné vitaminů. Připravíme z nich velmi chutné pesto.