Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Domácí cibulový chléb
  • 300 g cibule
  • slunečnicový olej na smažení 
  • 300 ml vody
  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 25 g cukru
  • 3 lžičky granulované cibule
  • 400 g pšeničné chlebové mouky
  • 120 g pšeničné celozrnné mouky
  • 6 g sušeného droždí

Domácí cibulový chléb

Upéct si každý den vlastní chléb podle chuti. Ať kváskový, bezlepkový, rýžový, sladký, francouzský nebo cibulový podle foodblogera Jakuba Gregora, @Gregitch. Pekárna Catler BM 700 je na všechny připravena. Těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. Velikost bochníku a stupeň opečení kůrky si prostě zvolíte.

Cibuli si nakrájíme nahrubo. Dáme ji na studenou pánev s trochou oleje. Rozpálíme a stáhneme plamen na minimum. Opékáme 20 minut a každých 5 minut promícháme. Vznikne něco mezi smaženou a karamelizovanou cibulí. Do nádoby domácí pekárny přidáme suroviny v pořadí voda, olej, sůl, cukr, smažená cibule, granulovaná cibule, mouka a droždí. Nastavíme program na základní chléb, váha 1 kg se středně opečenou kůrkou. Po upečení vyklopíme chléb z nádoby a necháme alespoň 30 minut vychladnout.
Dobrou chuť.