Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
Korpus
- 125 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 5 vajec
- 220 g cukru krystal
- 100 ml vody
- 100 ml oleje
- 100 g čokolády na vaření
- džem
Čokoládový krém
- 8 vajec
- 300 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 400 g másla
- 4 lžíce holandského kakaa
- višně na ozdobení
Čokoládový dort s višněmi
Blýskněte se na oslavě anebo před návštěvou s čokoládovým dortem s višněmi. S přípravou vláčeného korpusu a krémové polevy vám pomůže kuchyňský robot Catler KM 8013. Upečte si dokonalý dezert s foodblogerkou Sandrou @varime.blog.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem na vyšších otáčkách v kuchyňském robotu Catler KM 8013 přibližně 5 minut. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu, olej, vodu a jemně prošleháme. Ke směsi přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy (21 cm) a dáme péct na 180 °C přibližně 60 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si čokoládový krém. Změklé máslo vyšleháme s kakaem pomocí balónové metly. Vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme nad párou pomocí mixéru asi 30 minut. Zvolíme větší mísu, protože objem se ztrojnásobí. Směs odstavíme a necháme úplně vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme máslo s kakaem a důkladně promícháme pomocí ploché metly při nízkých otáčkách. Změklé máslo spolu s kakaem do směsi přimícháme, nešleháme. Krém dáme ztuhnout do chladničky, aby se s ním později lépe pracovalo.
Vychladlý korpus překrojíme na polovinu, potřeme džemem, čokoládovým krémem a vložíme čerstvé odpeckované višně. Přiklopíme vrchní plát a dort potřeme zbytkem čokoládového krému. Dozdobíme višněmi a podáváme. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem na vyšších otáčkách v kuchyňském robotu Catler KM 8013 přibližně 5 minut. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu, olej, vodu a jemně prošleháme. Ke směsi přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy (21 cm) a dáme péct na 180 °C přibližně 60 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si čokoládový krém. Změklé máslo vyšleháme s kakaem pomocí balónové metly. Vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme nad párou pomocí mixéru asi 30 minut. Zvolíme větší mísu, protože objem se ztrojnásobí. Směs odstavíme a necháme úplně vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme máslo s kakaem a důkladně promícháme pomocí ploché metly při nízkých otáčkách. Změklé máslo spolu s kakaem do směsi přimícháme, nešleháme. Krém dáme ztuhnout do chladničky, aby se s ním později lépe pracovalo.
Vychladlý korpus překrojíme na polovinu, potřeme džemem, čokoládovým krémem a vložíme čerstvé odpeckované višně. Přiklopíme vrchní plát a dort potřeme zbytkem čokoládového krému. Dozdobíme višněmi a podáváme. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.