Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 600 g mletého hovězího masa
- 600 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g slaniny
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 velká červená paprika nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky uzené papriky
- 1,5 lžíce drceného kmínu
- 2-3 lžičky sušených mletých chipotle nebo chilli
- 2 lžičky drcené koriandrové natě
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř dle chuti
- hrst čerstvého koriandru
- 400 g sekaných rajčat
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- 300-400 g sterilované kukuřice
- 4 čtverečky kvalitní hořké čokolády
Chilli con carne
Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme slaninu. V momentě, kdy pustí tuk, přidáme cibuli a opékáme až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme, než přestane pouštět šťávu. Následuje nakrájená paprika, kterou za stálého míchání necháme také zesklovatět. Nyní do hrnce přisypeme všechny sušené bylinky a koření společně s nasekaným česnekem. Kmínu je skutečně 1 a půl polévkové lžíce. Necháme minutu rozvonět a přidáme protlak, další minutu mícháme a opékáme. Nakonec vhodíme rajčata, zalijeme vývarem, přisypeme slité fazole s kukuřicí, osolíme a opepříme dle chuti, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na středním stupni. Minutu před koncem přidáme nasekaný čerstvý koriandr a čokoládu. Jakkoliv divná se vám může čokoláda zdát, je nezbytnou součástí tohoto receptu a za žádnou cenu ji nevynechávejte. A tím je hotovo. Servírujeme s chlebem, rýží nebo třeba bulgurem. Dobrou chuť.
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Videorecept najdete na našem Instagramu.