Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
České buchty v hrnci
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 ml smetany na šlehání 33 %
  • ½ balení sušeného droždí
  • 30 g práškového cukru
  • ½ balení vanilkového cukru (nebo mandlového)
  • 50 ml kefíru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek na potření
  • špetka kardamomu
  • povidla

České buchty v hrnci

Tradiční české buchty v hrnci? Ano, v multifunkčním indukčním hrnci Catler MC 8010 vaříte klasicky, v páře i pod tlakem, dusíte i pečete! Jeden hrnec zvládne vše.

Mouku prosejeme a přidáme ostatní sypké přísady, zamícháme. Přidáme vejce, smetanu (pokojové teploty) a teplé mléko. Důkladně vypracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
Těsto na vále opatrně natáhneme a vykrajujeme kulaté placky, do kterých zabalíme lžíci povidel. Buchty naskládáme vedle sebe do máslem vymaštěné nádoby hrnce, potřeme je žloutkem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme na program OVEN 30 minut na 130 °C, poté otočíme a pečeme dalších 20 minut.
Dobrou chuť.