Blog
Musíte ochutnat svět značky Catler
- 250 g polohrubé mouky
- 150 ml smetany na šlehání 33 %
- ½ balení sušeného droždí
- 30 g práškového cukru
- ½ balení vanilkového cukru (nebo mandlového)
- 50 ml kefíru
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 žloutek na potření
- špetka kardamomu
- povidla
České buchty v hrnci
Tradiční české buchty v hrnci? Ano, v multifunkčním indukčním hrnci Catler MC 8010 vaříte klasicky, v páře i pod tlakem, dusíte i pečete! Jeden hrnec zvládne vše.
Mouku prosejeme a přidáme ostatní sypké přísady, zamícháme. Přidáme vejce, smetanu (pokojové teploty) a teplé mléko. Důkladně vypracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
Těsto na vále opatrně natáhneme a vykrajujeme kulaté placky, do kterých zabalíme lžíci povidel. Buchty naskládáme vedle sebe do máslem vymaštěné nádoby hrnce, potřeme je žloutkem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme na program OVEN 30 minut na 130 °C, poté otočíme a pečeme dalších 20 minut.
Dobrou chuť.
Mouku prosejeme a přidáme ostatní sypké přísady, zamícháme. Přidáme vejce, smetanu (pokojové teploty) a teplé mléko. Důkladně vypracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
Těsto na vále opatrně natáhneme a vykrajujeme kulaté placky, do kterých zabalíme lžíci povidel. Buchty naskládáme vedle sebe do máslem vymaštěné nádoby hrnce, potřeme je žloutkem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme na program OVEN 30 minut na 130 °C, poté otočíme a pečeme dalších 20 minut.
Dobrou chuť.