Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Boží milosti v horkovzdušné fritéze
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 20 g cukru moučka
  • 50 ml mléka
  • 30 ml rumu
  • olej ve spreji
  • cukr moučka na obalování

Boží milosti v horkovzdušné fritéze

Boží milosti patří mezi tradiční masopustní pochoutky, které se obvykle smaží v oleji. Díky horkovzdušné fritéze Catler HG 410 si je můžete připravit zdravěji s minimem tuku. Recept pro vás nachystal foodbloger @Gregitch.

Recept na 20 kusů. Všechny suroviny (kromě cukru na obalování a oleje) smícháme a vypracujeme mírně lepivé těsto. Na pomoučeném povrchu ho rozválíme na plát silný přibližně 0,5 cm. Rádýlkem nakrájíme na 20 stejně velkých obdélníků a do každého uděláme dva menší zářezy uprostřed. Fritézu Catler HG 410 předehřejeme na 205 °C. Obdélníky vyskládáme do děrovaného košíku – vejde se jich tam 10, smažíme nadvakrát. Zastříkneme olejem ve spreji a vložíme do fritézy na přibližně 5 minut. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. Dobrou chuť.

Videorecept najdete na našem Instagramu.